trädgårdsnytt!

mor kom och nu har hon åkt och kattis med, :( lite trist och bli ensam...
vi har fixat i trädgården, klippt o haft oss, kul när det blir fint. nu ska jag försöka packa, bläää trist.


Nä, nu får du ta o komma hem!

Jag har ju grymt tråkigt när jag inte har nån och prata med och inte nåt o läsa heller. Nu får du faktiskt ta och komma tebax så jag får lite sysselsättning!

Har läst i den svarta boken idag, nu måste vi börja använda den igen :)

Imorgon är det växjö som gäller, skolan, sen förhoppningsvis tar jag mig till stockholm.
Så där e jag väl en vecka el. nåt. blir flyg ner till ängelholm, sen bjuv på torsdag (tur & retur) på begravningen, fy för fan, vad livet e hemskt.

Saknar dig!

Ljuuus

//Tina

Sovdax

Alldeles snart, hemkommen nu som först, så nu blir det nog lite svårt att koppla av och sova. Haft en härlig dag med systerbarnen i stan. I morgon måste jag ta tag i packning, städning, diskning, boka biljetter, träning, köra kattis till mor o far, hmm, what elese I wonder???

Nattinatt

//Tina

Näää!!

Idag ska jag ju vara pigg, ska ju till stallet o sen på bio och vara barnvakt. pust!! Huvudet värker, sån sprängande jobbig värk, ögonen vill inte riktigt öppna upp sig heller. :(

Lite kaffe så blir det nog snart bra, får vi hoppas på. Lite stretching med sen så e jag nog människa igen.

Ljuus!

//Tina

En rolig dag!

Jobbat, sovit två timmar, sen varit o kollat på Portugal (Jonathans klass i skolan) alla femmor på Öland mötte varandra i lilla fotbolls vm, det var massa olika länder ;) Och de VANN tjoho, superduktiga, riktigt roligt o se de spela. Höll på från 13-17:40 me finaler o prisutdelning. Och såklart hemliga gäster, Kalmar FF spelare, två st, gissa om ungarna var glada!

Nu blir det snart till och sova, för i morgon ska jag me till stallet, sen så hem o träna förhoppningsvis, så blir det barnvakt på efterm. och då blir det BIO.....draktränaren, alla får se den, så passar bra.

Ljuus nån!

//Tina

Inget kan man planera numera!

Typiskt, nu ringde de och undra om jag vill jobba natten, det e grymt mkt. barn o dåliga ena. Men jaja, det får la gå antar jag, bara till och bita ihop. I morgon kl tio ska jag ju till Pia, (du vet). Sen har jag en natt till, pust...Men inte klaga det e ju jobb :)

Borde försöka vila lite, men det e inte så lätt, både mor o lotta o hon som ringde från jobb, ja de e "BARA" till o lägga sig o vila nu då, mmmmmmmm visst va, om jag bara kunde (med en liten tår i ögat).

Lotta och barnen fick åka själv till Kalmar o shoppa, åxå lite trist, hon skulle va där till stängningsdax sa hon, ja trodde det var skola i morgon :) (sen skulle hon storhandla efter) så blev lite väl sent och komma hem sen.

//Tina

Ytterligare en grå mulen trist dag

Fast det gör inget, för nu har jag kommit igång, igår körde jag ett styrkepass me när jag kom hem på kvällen. Nu har jag varit uppe ett litet tag så nu tänkte jag försöka mig på en promenad, bara benet håller ;).

Sen så bär det iväg till målningen igen, sen så kl 15 ska jag till stan med syrran och töserna, el. vänta telefonen ringer......pust, de villej a skulle jobba på söndag natt, men det blir ju lite granna jobbigt om jag ska vara på intervju på måndag kl 13 i växjö, så nä tack det kan jag inte.

Nu bär det ut en runda så får vi se hur dagen kommer bli.

Kram o Ljuus!

//Tina

Aj!

Det blev nog lite väl långt igår, har så ont i ljumsken, insidan på låret, tycker synd om mig just nu, kan knappt lyfta benet, så var jag tvungen och ut och försöka även idag på morgonen, då blev det sämre, men innan tyckte jag ju att det känndes bra :)

Har nu varit och målat i ladan, blir ju aldrig klart, så ska det målas en gång till, pust. Fick käk av syrran som stått och lagat mat. Sen kom hon med fika åxå, bullar mums.
Nu satte jag mig i soffan, tänkte att jag skulle ta o köra lite armar och mage, innan jag blir för trött. Borde ta och städa av på loftet med, men här nere e det i alla fall fint :)

Ljuus!!

//Tina

Yes, I´m back

Idag gällde det du Anna och jag gjorde som vi pratade om igår trots hällregn och allt.. jag var ute och joggade/sprang mer faktiskt och gick då om vart annat, över en timme för jag gick en väg som jag aldrig gått förut :) Nu e jag förhoppningsvis tillbaka igen och på rätt spår så att säga, så jag hoppas att det håller i sig ett tag i alla fall ;)

Jag var på a.f fick det uppklarat, sköönt, sen så va jag i stan och blev finsminkad, alltid lika skojigt, åh så har jag solat idag på morgonen, så skönt. Sen så hade jag besök av min syrra o hennes töser, fikade med nybakta bullar från igår.

Sen så ringde telefonen här innan, var från KY-utb. du vet, ska komma till Växjö på intervju på måndag nästa v. kl 13 :) fast jag vet ju inte om jag kommer in än, och frågan återstår väl, vill jag??? Det e la klart!!

Nu sitter jag i soffan och fryser, Kattis e ute, jag e nyduschad och trött, brrr.
Va på apoteket med innan så nu kan jag sova inatt, hihihiel zzzz

Kram och ljuus

//Tina

Åldern börjar ta ut sin rätt, antar jag...

..för idag var jag helt övertygad om att jag började kl två ovh inte kl HALV TVÅ, har jag ju inte gjort en ggr. sen förra sommaren, hur knäpp får en bli egentligen???
Så Tina kom för sent till jobbet idag, o vad fan skulle jag skylla på, när de ringde och undra om jag överhuvud taget skulle jobba idag, jo då sa ja jag kommer, och även då var jag helt övertygad om att jag inte började förren kl två....

Ja så så var min dag!

Nu borde jag sova för jag ska ju upp i morgon med, kl fem helst så jag hinner och så att Kattis hinner vara ute en sväng innan, men jaja, sova kan en göra en annan gång.

Kram o Ljuus


10 saker jag lärt mig av att bo själv

1. Jag rakar mig för min egen skull - under armarna. I övrigt har det gått väldigt lite Gillette Satin Care i vinter...

2. Vad som tidigare i vårt hushåll räknades som godkänt städat är numera grisigt i mitt. Jag är mer pedant än någon (inte minst jag själv) kunde anat. Fast mina grisiga talanger visar sig fortfarande när jag är trött.

3. Jag är en total ungkarl när det gäller maten - är jag själv har jag noll inspiration. Äter gärna en macka eller lite havregryn istället för mat. Eller varför inte en proteindrink, fast då måste jag ju diska - ja, en proteinbar blir bra! Ingen disk, ingen matlagning, inget krångel.

4. Datorn är min bästa vän - i ensamheten är jag nördigare än någonsin. Fastnar gärna framför datorn istället för att ge mig ut och leva livet.

5. ... och i anslutning till 4: Jag har alla tendenser att bli en galen tant som aldrig går ut och mumlar för sig själv. Jag har lätt att isolera mig.

Men....

6. Jag är faktiskt ganska självständig och trivs bra med att klara mig på egen hand. Att fortsätta vara deltidssärbo är inget som skrämmer mig... Mattis kommer aldrig bli Joe Normal, men å andra sidan, sen när ville jag bli Mrs Joe Normal?

7. Under året har jag kommit på hur bra jag har det egentligen. Okej, alla dagar är inte superkul - men jag gillar mitt jobb, älskar min särbo och min fantastiska bästa vän (ja, du så klart, Tina), har kompisar att träffa när jag vill det, en helt okej ekonomi, en katt som äntligen mår riktigt bra och spinner för mig om kvällen, har hittat träningsformer jag trivs med... och har massor att se fram emot... att vara särbo har gjort mig mer tacksam för det jag har.

8. Jag börjar bli "mig" igen. Gamla mig. Eller unga mig, om man ska vara sån:). Eller kanske en hybrid. Helt plötsligt hade jag tid att lära känna mig igen och känner mig mer som mig själv än på evigheter.  

9. Det du inte dör av blir du starkare av - jag är mer säker och lugnare än någonsin förr. Vad livet än kommer slänga i ansiktet på mig fixar jag det. Ta det dock inte som en utmaning nu, livet!

10. Jag tycker om att få leva delar av mitt liv i en fantasi, fastna i en TV-serie en hel dag om jag vill det. Och jag skiter i om det gör mig småknäpp. I lagom doser berikar det mitt liv och när jag bor själv stör det ingen annan.

Summa summarum - det var helt rätt att Mattis flyttade till Tyskland. Han är lyckligare, jag är lyckligare, vi kommer att vara lyckligare tillsammans när vi börjar bo ihop igen - på deltid. Vi pratar mycket mer nu än vi gjorde de två sista åren.

Det var en liten betraktelse från mig idag - annars händer det inte så mycket. Jag har tagit ledigt för dagen!

//Anna

10.

Lite till, och lite till...

... och så blev lägenheten om ej finstädad så dock representabel. Med fina ord som i mailet jag fick idag. Får väl se vad mötet på fredag leder till! Känns som man är liten igen på ett sådant möte, så vuxet på något vis. Ska man vara vuxen nu? Jag känner mig då inte särskilt vuxen.

Fast gladare idag, även om jag är trött och hade fruktansvärt magknip. Jag har så mycket att vara glad och tacksam för så jag får faktiskt inte lov att gnälla och deppa alltför länge i taget. Snart är det helg igen, och snart också semester. Ser fram emot att bli brun och fräsch i den härliga morgonsolen.

Tills dess får man tänka lite till, och lite till... och så har ännu en dag gått. Fast hur var det nu, skulle man inte njuta lite varje dag?!? Hmmm... får nog jobba lite på det.

Kram,

Anna

Solen kom, för en stund

Fick i alla fall en timmes sol, inte fy skam. Då borde man försöka o vila lite innan man ska var uppe hela jävla natten, tror jag e lite trött på nätter.
Ska försöka ta mig in i duschen, men det e så grymt jobbigt, kallt och bara tråkigt, måste man verkligen???
Syrran min sa "jo Tina det måste du verkligen göra nu", pust, stön och stånk säger jag!

//Tina

En morgon som denna borde man sova...

....mulet, grått och trist, tänk om det var som igår. Sitter med mitt kaffe försöker få upp de trötta ögonen, få kroppen att vakna till liv igen.
Ska snart ta o köra o måla lite idag med så det blir klart nångång, :) så grymt mycket kvar, pust.

Wake up now, please!

//Tina


Hjälp, var e mitt minne?

Ups, mitt minne har verkligen försvunnit, lååångt bort, kan ja säg. Tycks glömma det mesta nuförtiden och än e jag inte såå pass gammal. Det e fruktansvärt tycker jag, jag skriver upp det mesta på lappar, men när en glömmer vart lappjävlarna e då?? Vad gör man då?
Pust, säger jag bara!

Jag antar att min dag varit bättre än din, verkar det som i alla fall. Rycka upp sig är ett bra ord, dock bara ibland, hur ska man tya rycka upp sig?

Haha, jag gick in på almers tidigare ikväll, o täntke inte på vad kl var, hihi, hmm, tyckte ändå att det var lite mörkt där inne, men va fan, de kan väl skaffa lås på ingångsdörren då, tycker man, så jag gick in, till ja förstod och kollade på kl, så de blev ägg i alla fall, alltid nåt.... :)

Sen kom jag hem och kolla mailen, upptäckte till min fasa att praktiken jag har visst inte e slut förren på lörd, haha, knasigt värre, ojojoj, vad trött jag blir på mig själv, hur kan man inte ha koll på det? Men tror det ordnar sig ändå förhoppningsvis.

Ska ta o kolla på nåt, vad som finns på svtplay :)

Kram o ljuus

//Tina


Fy fan vilken jävla skitdag.

Allt som kan gå fel går fel, fy faan. Nu har jag ont i magen också. Jävla förbannade skitfan. (PMS ovanpå skitdagen). Idag vill man nog inte prata med mig. Återkommer i morgon. Fan jävla helvete.

//Anna


Måndag

Uuuuuuusch vilken lång dag... jag var uppe 5.20 efter en sömnlös (kändes det som) natt. Mattis skulle iväg så jag gick upp med honom. Sedan har det varit grått och lite jobbigt och segt. Ben&Jerry var inte så god som det sägs, för övrigt, så jag kommer nog inte lägga 50 kronor på en halvliter glass någon gång snart igen. Åt inte upp visserligen så det blir väl 25 kronor/gång kanske?

Nu ska jag kolla på Fringe och tycka synd om mig själv. Jag ska också rycka upp mig men det gör jag i morgon - idag får det va!

//Anna

Sicken mörk dag!

Då var man hemkommen från skåne (ravlunda). Mkt. trevligt har det varit, varit ute o gått o umgåtts liite granna. Så kommer man hem igen, till den gamla vanliga trista ensamheten, fy. Och mulet e det åxå ännu värre ju, tänk annars vad lite sol hade gjort :)

Så var det idag det skulle bli lite myspys framför tv:n el. var det igår? Har redan glömt bort vad jag läste....typiskt mig!
Har försökt vila lite nu innan jobb, pust, ja ska nog inte jobba nätter, de tar emot mer än dagarna tycker jag. Jag får ta och rycka upp mig lite granna, tror jag visst :)

Snart dax...

Ljuus!
 

MÄTT

Nu blev det mycket mat... först nässelsoppa och macka och sen ostkaka! Min mage är väldigt väldigt full efter att ha ätit "riktig" mat till både lunch och middag idag!

Sedan återstår ännu mer frosseri ikväll, vi ska kolla på en Beckfilm och äta glass. Jag ska prova den oändligt omtalade Ben&Jerryglassen för första gången - den får vara ganska god om den ska vara värd 50 kronor för en halvliter, kan jag säga.

Mattis badar och jag vilar magen framför lite Fringe under tiden. Det har varit en lång och trevlig om än lite trött dag hittills, nu återstår lite kvällsmys så snart magen hämtat sig.

//Anna

Sitter och försöker vakna...

... sov till kvart i nio men skulle nog gått upp kvart över sex när jag vaknade första gången. Lite seg i skallen nu! Har besök här och vi ska snart planera dagen, vilken nog kommer innehålla att planera lite av sommaren... min kära grabb är ju inte direkt bra på att planera så jag får nog planera lite till hans jobb också:)

Sen borde det bli någon utflykt men det är så grått så just nu försöker jag hitta energin till dagen. Och har lite dåligt samvete gentemot bloggen - här borde skrivas mer!

Veckan har varit OK fast trött - torsdag/fredag handlade mycket om att vila. Idag blir en rolig dag och i morgon blir det lite jobb medan grabben jobbar.

Försöker skicka lite energi till dig, Tina, och hoppas du har fått sova i natt.

Kramar!

//Anna

Vart tog måndagen vägen...

...undrar jag allt, den bara försvann och jag som skulle ringt tebax till dig Anna. Men ja bara låg, sov till o från antar jag. Idag var det inte lika farligt trött här, men jag la mig i alla fall en stund när jag kom hem kl var efter fyra idag. Nu sitter jag bara här och glor, tyar inget fast jag borde göra så mkt. Städa så jag blir pigg och glad igen, (precis som det kommer att hjälpa), träna lite, gå ut och gå i solen, för den e ju faktiskt framme idag, men jag tyar bara inte.....fattar inte. trodde inte att denna perioden skulle komma tillbaks så fort, men, men

Hörde nu när jag kom tillbaka upp att det e två-tre st av personalen som "inte e på hugget" så har en inte sagt för mkt.
När ska jag börja leva mitt liv? Inte bara vara trött och orkeslös hela tiden, tyar med jobbet, men det är åxå allt jag tycks klara av nuförtiden, vart tog min energi vägen? vem är det som tar den från mig?

I morgon e jag i alla fall ledig, yeah!!!

Magen bara växer kankse jag tyar göra nåt åt i morgon :)

Ljuus!

//Tina

Måndag!

Ny vecka och sen att komma upp ur sängen som vanligt. Jag har blivit så väldigt morgontrött - och frusen! Men nu har solen kommit, så jag hoppas värmen också är på väg...

Bara två dagar kvar, sen är det helg igen! Vet inte än hur den kommer bli men hoppas på en riktigt rolig helg. Försöker hitta tillbaka till orken att verkligen göra saker, inte bara ligga ok med städningen och träna precis vad jag måste för utmaningen utan hitta energin att satsa igen, starta projekt som jag brukar, ha roligt varje dag och inte bara då och då när jag inte är för trött. Men jag klagar inte, jag är på god väg. Jag håller näsan över ytan och kör på. Försöker skicka energi till dig också, kära Tina, med allt du ska leva med, alla hemska saker som händer. Jag undrar vad tanken är att du/vi ska lära dig/oss?

Kram!

//Anna

Sjunde dagen..

Ska man vila eller vad sägs det?
Har inte sovit ett dugg sen jag hem kom från jobbet, la mig kl åtta och upp kl tolv, men jaja en kan sova nån annan gång antar jag. ;)
Jag låg och tänkte på jobbet, för det har varit rätt så mkt. inatt, massor för att inte varit där på ett tag nu, båda ssk fick springa iväg på varsitt larm, och det tyckte jag var lite si så där och va kvar själv på avdelningen, om så bara för en stund, allt kan ju hända där, (nästan).

Ska hem til mor o far o hjälpa de med veden var det tänkt, men sen säger hon att den e klar nu, så vad ska jag där och göra då började jag fundera på... Jo ska skriva ut de som ska skickas in , äta fisk och umgås lite med mina kära folks! En vet aldrig hur länge man har de kvar, eller hur länge jag e kvar.

Ska försöka mig på och veckohandla på vägen hem sen ikväll, (haha) vilket skämt, men jaja, en kan ju tänka tanken i alla fall. Kan ju höra om de vill följa me, så kommer de åxå ut lite granna idag, får la se...återkommer om den saken :)

Ja du Anna hur långt har du kommit, bidde det något gjort??
Jag har itne gjort ett skit kan jag säg, ser ut som kriget här igen, (suck).

Nähe dax att köra, hörs kanske senare ikväll du?

Ljuus!!

//Tina

Latlördag

Dagens bravader riskerar att begränsas till ett pass bodypump. Klockan går och jag orkar inte göra så mycket mer. Jag har läst lite om LCHF, släppt ut katten från byrålådan hon på något sätt lyckats bli instängd i, sovit och tittat lite på Supernatural och Fringe. Tanken var att jag skulle ha en skräckfilmsdate idag men den blev inställd. Puh, vad borde man försöka klara av innan jag somnar för kvällen? Tvätta, dammsuga, plocka undan och diska det lilla som blivit sen i torsdags, byta sängkläder, tvätta fönster, jobba lite, det är vad jag borde göra i helgen. Några av de sakerna borde jag klara av idag. Och betala räkningar, just det. Japp, det är bara att börja i en ände. Snart.

Det är inte lätt att ta tag i saker bara när man är så trött. Men jag ska göra några av sakerna.

Om en stund.

//Anna

Sådär ja...

... då har jag ÄNTLIGEN efter ett antal "sådärdagar" när jag inte orkat röra mig en tum hemma faktiskt gjort allvar av mina idéer om att diska upp, dammsuga och plocka i ordning. Köket är i alla fall fint och det mesta är iordningplockat. Går ju jättefort, bara man gör det...

Träningsvärk idag, gott:) Mår lite bättre idag från alla mina sådärdagar så endorfinerna gjorde väl sitt... fortsätter kämpa...

Massor med kramar till dig, Tina, och till din familj. Stackare, vad ni har råkat ut för mycket elände senaste åren. Jag vill skicka ljus till er alla!

//Anna

Fattar inte!

Här sitter jag och mår skit, hur mår inte min mor då, o den andra som e kvar i livet, hade det varit mina syskon så hade jag inte tyat mer, de har förlorat två nu, vem blir nästa??

Brr!

Sicket väder, vart tog solen vägen?
Ytterligare en lugn dag på jobbet, har hunnit baka en äppelpaj, mums, så gått det va, inte för den var grymt sööt, men jaja, lite gott var det iaf. :)
Inte blir det npn träning idag heller, inte på gym i varje fall, får bli en promenad tror ja minsann.
Sitter o gosar lite me Kattis, men hon ska bara in o ut o in o ut......

Nähe, får la ta o bruka lite allvar eller nåt!!

//Tina

Solen e här!

Haha, ja fula fläckar kan man vara utan tycker jag allt. Vi har verkligen haft en bra dag/helg, all denna sol som strålat på oss och gett i alla fall mig ny energi, fast det var nog inte bara solen, utan en annan liten ängel som varit här hos mig ;) 
Sitter här nu och läser allt det du skrivit, faktiskt blev jag på lite bättre humör nu, för det kändes så hemskt och komma hem.

So lonely!!

Ja du, det lät väldigt roligt, vi gör det nästa gång du kommer, mitt i natten eller på ljusa dagen så tar vi o äggar huset, hihii!!
Mm, nu får jag i alla fall ta och skärpa till mig lite granna vad det gäller träningen först o främst, men åxå livet, haha, shit vad djupt det lät, fy fan men jaja, det e ju just det jag borde göra. Nu satsar jag igen ett par veckor så får vi se vart hän det bär mig/oss, eller??
Ja du, vi måste ta reda på vad som hänt oss, förr, innan denna tiden kom, det tycker jag verkligen. Hm, vilda och galna, fast nä galna e vi ju redan, vi får nöja oss med mera vilda nästa gång, eller mycket mera vilda :) hihihihihi, yeah!

Så morgondagen bjuder på jobb, sen ut i friska luften vare sig solen skiner eller ej, om regnet så öser ner så SKA jag ut, det bara e så, jag måste ju börja ta lite poäng, så inte DU vinner, Anna!

Uschalingen vad jag saknar dig, nåt så grymt.
Borde väl ta o försöka sova, och i min säng då med andra ord, inte nere i soffan, hmm får la se.....

Hoppas du får/fått en bra dag idag eller i morgon, hihi.

Ljuus Älskar dig

//Tina


Härligt härligt, men farligt farligt...

... beskriver nog solen ganska bra just nu. My my vad skönt det var att sola i "bikini", men fläckar i pannan vill man ju inte ha, eller vad säger du, Tina;)

Sedan kan man ju undra hur folk är funtade. Vad är det Timbuktu sjunger, jag vill ha min bit av kakan men äta den med? Få hyrespengar men inte behöva arbeta som hyresvärd? Sicket pucko till landlord du har. Kanske skulle stanna kvar här och ägga hans hus, hahaha.

Synd jag glömde kameran för här är så vackert med scillor, vitsippor, de där gula som inte är smörblommor och gullvivor, så man blir alldeles deppig av att behöva åka härifrån:(

Nå ja, allt roligt har sitt slut och nu ska jag försöka tänka på allt roligt som finns framför oss. Nya utmaningarna är på G, dags att röra på sig igen! Om kroppen går före kommer psyket efter? Och själen? Jag tycker ska kolla upp det där med vårt gemensamma förflutna, om det finns någon som kan hjälpa oss, snart. Denna helgen har nog gjort så att jag tänkt ännu lite mer på det. Undrar hur det hänger ihopa, allting...

Vi får nog jobba lite mer på att vara vilda nästa gång tror jag... ett eventuellt intrång på en åker som inte borde ha skadat något alls och att frysa utan strumpor kanske inte direkt var vad vi hade tänkt oss, eller?

Nähe nu e du ju snygg så nu får jag överge datorn. Massor med kramar till dig, min allra finaste älskade vän.

//Anna

RSS 2.0