Man orkar verkligen mer än man tror!

Ledig i morgon så skönt det ska bli, sen ner på 25 på tisdag. Idag tänkte jag att jag hade gjort mig förkänt av lite gottigt, så ja köpte chips på väg hem från jobbet, blä skulle ja inte ha gjort nu mår ja illa istället, o ja har inte ens ätit upp de, o det var inte såå stor påse heller. Det e bara så, jag tål inte sånt skit längre, kroppen avskyr det.

Inatt hoppas jag på o få återhämta lite energi, så ja tänker vakna pigg och utvilad i morgon, de har ja bestämt :)

Ja du Anna, va var det nu du slängt ut? Få se om ja tänkt rätt, haha

Kram

//Tina


Lite för onyttigt!

Nja du e inte så säker på att jag vet vad du menar, kanske!

En känner sig rätt så sleten nu, låg två timmar efter natten, sen var det dax att stiga upp o försöka piggna till. Gick si så där!
Jag instämmer, maten e vi inte supernoga med denna utmaningen, får ta en sak i taget, jag tror förresten att det var på håret som jag klarade mig denna veckan, när det gäller den med. Men nu e det klart, så snart börjar sista veckan på "get out".
Usch säger jag bara de bytte tur på mig, så jag ska jobba dagtur i morgon ist. hoppas jag kommer upp :)
Blir alltid att en äter på tok för mycket när man e på kalas, maten i sig e väl inte så farligt om man tar en omgång till, men så tyckte jag att jag tog en sån miniliten tårtbit, o en liten kaka, men magen tyckte inte om det sen, för mycket socker, o gafs, fast visst smakade det bra då, blääää!

Ljuus!

Haha, misstänkte det!

Du är alldeles för envis för att ge upp någonsin... hihi. Jag drar på spinning snart så sedan är träningen avklarad, utevistelse är avklarat med rejäl råge och jag ska se till att äta riktigt bra på söndag för att ha fyra dagar som är tipptopp, nu när Mattis varit här har det varit lite sisådär... fast ändå godkänt faktiskt, vi har ju inga såna superkrav på oss med maten nu heller väl? Räcker med någorlunda bra och regelbundna måltider? Jag har faktiskt fått in mitt mellanmål så det går av sig själv numera:D och när vi äter ute har vi ätit där det är salladsbuffé så man kan dränka sig i grönsaker!

Igår åkte den jäkeln ut i soporna här hos mig också... med lite hjälp...  så nu får vi se om jag märker nån skillnad de närmsta dagarna/veckorna... vet du vad jag menar, tihi?

Började fota lite igår också med min nya kamera. Ska lägga upp lite bilder om jag hinner senare idag, men vi ska iväg så jag gissar att det får vänta. Kul är det i alla fall men väldigt mycket att lära sig, om man ska köra manuellt vilket ju är roligt att kunna.

Nej, träningskläder på, dags för en timmes spinning.

Ljus!

Snacka om dålig förlorare! :)

Hahaha, vet du Anna, ja u fattar säkert efter rubriken. Nu har jag kört ett pass här hemma, styrka-armar, styrka- mage, 35 min, allt för o slippa förlora utmaningen denna veckan :) o jag har ju hela natten på mig med maten med, även att jag inte ätit så bra nu innan, men jag har ju sovit.

So I´m back on track, friska luften har jag har jag redan avklarat, för lyssna o häpna, jag gick bort där jag brukar ställa bilen i morse, mer än halvvägs kommer jag på att jag ställde ju den på den parkeringen som ligger väldigt nära, haha, så det var bara till o vända och traska tebax :)
O helgen kommer jag att gå ut en runda med, för den delen. Ska på kalas till Camilla, då brukar det bli lite utevistelse. 
 
Ljuus!

Tuff helg!

Jaha, då var det en natt till + söndag kvällen med, pust! Kan få ledigt på måndag, men då missar ja ju praktiken nere på 25:an och det e ju inte vidare roligt.
Sitter och funderar över en outfit till i morgon när jag ska på 30-års kalas, hmm, Anna kom och hjälp, please! Jag e så urkass på det, trist e det o jobbigt, ibland i alla fall, och det e just nu. :)

Nä nu får jag ta o få nåt gjort

Kram o Ljuus!


Vart tog min energi vägen?

Synd att det inte kunde vara lite sol idag med, nu när jag var ledig hela dagen, ska jobba två nätter nu, Mia ringde o undra om ja kunde ta fredag natten med, så då sa ju jag jo men visst kan jag det!

 

Som jag har slösat bort denna dagen, inte gjort nåt vidare nyttigt, eller jo, varit o handlat present till kusinen. Men det tog inte så vidare lång tid.

Ibland undrar jag hur mycket sömnen påverkar en, visade sig för nån timme sen att jag gjort massa fel i förra årets A-kasse lappar. Så nu skyller jag det på tillfällig sinnesförvirring :)

De sägs ju att en blir galen till slut om man inte sover tillräckligt, fast under hur länge vet ja inte riktigt, framgår ju inte, står mest bara att om du inte somnar inom 30 min under en tre veckors period bör du söka läkare. Vilket får mig att tänka på när jag var hos läkaren för tredje gången i förra veckan, just för sömnen. Hmm, ett väldigt roligt minne skulle jag vilja påstå, stressad som denna läkare jämt är när man kommer. Va där inne knappt tjugo minuter, hon säger efter en stund ”men jag kan inte sitta här o lösa dina sömnproblem”! Och innan dess så hade VI diskuterat sömntabletter och lugnande. De slutar med att hon säger ”men säg vad du vill ha, vad ska jag skriva ut”?

Öh, tja men ja skriv då ut …......

Istället för och erkänna att hon kan inte så mycket inom just detta och skicka vidare/remittera, eller nåt. Nu har jag piller så det räcker i alla fall, det kan jag inte klaga över!

 

Ja du Anna, just nu ser det ut som du kommer att vinna denna veckan, men visst det är tre dar kvar. Får väl se om jag lyckas hämta lite krafter och lite energi.

Nu ska jag minsann ta och få i mig lite käk!

 

Kram och ljus!


Good morning sunshine! ... eller ... inte?

Idag vaknade jag på dåligt humör, vilket inte är så bra eftersom jag äntligen har fått inneboende. Tur då att den inneboende är van vid mig och bara gör kaffe och låter mig vara. Är på väg mot bra humör igen så det ordnar nog upp sig... idag har jag inplanerat shoppingtur (kanske ska få en kamera!), titta på bebis (Naghmehs, tror hon är tre dagar), yoga, promenad, slänga skräp, fixa och dona med pappersgrejor (pengar och sånt)... och hinna umgås med grabben... vad tror du? Möjligt? Vi får väl se... Dagen är ännu ung!

Just nu jobbar Mattis så jag sitter här och försöker vakna till lite bättre humör. Kanske hinner skriva lite på en jobbgrej också, bara för att få tid över sen i veckan (om han ändå måste jobba kan jag ju försöka sysselsätta mig också med något tråkigt så länge).

Kram och ljus!

//Anna

Jag "jobbar"

Okej jag erkänner det. Jag jobbar bäst under press. Nu när jag egentligen inte måste jobba och har gjort undan en hel del sitter jag på Facebook, grubblar över annat, slösar bort tiden:) Och det är ganska skönt, faktiskt. Fast det hade ju varit bra att få ännu mer gjort. Nå ja. Sitter här och fördriver tiden lite så jag kan äta lunch ihop med Marja och Frida som faktiskt jobbar på riktigt... tänkte dra en vända på stan med... sedan hem och städa, för Mattis kommer i eftermiddag. Härligt:)

Spinningen igår gick bra, körde på ordentligt. Idag är det lite vilodag och sedan yoga imorgon kväll. Tänkte gå en sväng i friska luften idag ändå, det går bra med utevistelsen nu! Jag behövde verkligen den här pausen och drastiskt neddragna arbetstempot. Börjar hitta tillbaka till mig själv nu efter den där helvetesveckan det var förra veckan.

Now all is good.

Ljuuus!

//Anna

Klart det räknas / ny utmaning idag:)

Klart snöskottning räknas! Det är ju jobbigt som f-a-n. Här töar det nu och det är faktiskt lite skönt det också, eftersom det gjorde det av en varm sol. En sol som faktiskt värmde. Mitt ansikte. I flera minuter. Sååååå härligt.

Jag har också satt upp mig i ett lag på jobbet, vi ska under tio veckor tävla mot andra lag med samma arbetsgivare, ämnet är så klart träning:) Gratis personalvård, haha. Fast jag tycker det är ett bra initiativ. Man ska träna tre gånger i veckan för att få full poäng så nu kommer jag scora poäng på två håll fram till maj ungefär. För vi kommer väl behålla träning som grund för våra utmaningar, antar jag?

Jag har börjat grubbla lite över nästa utmaning för oss också, denna är halvvägs och ställningen är lika hittills - orkar inte skriva ut den ännu, jag tror vi har koll! Tre utevistelser och två träningar i veckan, det lär vi lätt fixa tror jag, så jag satsar mina pengar på oavgjort.

Nästa gång vi träffas, som vi måste planera in snart!, ska du få en överraskning av mig Tina för din vinst i förra utmaningen. Du ville ju veta lite vad jag önskade mig i födelsedagspresent också... ååh jag är hopplös på att önska. Jag önskar mig alltid alltid strumpor, haha. Och ljus. Hmmm... vad vill jag ha nu då?

1. Accessoirer - dingliga örhängen, hårspännen, scarves
2. Bok om krukväxter/växter - I suck at växter, men vill gärna ha massor av dem hemma och i trädgården, så jag behöver nog en uppslagsbok tror jag...
3. Dukar - ok jag har börjat använda tantgrejor numera, haha - rött/vitt/svart, ej blommigt
4. Nya spisplatteskydd - jag brände sönder en:(, gärna silvriga eller i af utan fula mönster
5. Läppstift från BodyShop el annat ej djurtestat

Ok, nu kom jag väl med massor av bra förslag? Jag tycker det är så tråkigt när man bara säger en sak och så får man den, roligare om man ger lite olika förslag så den som vill ge kan välja det den tycker är roligast och så blir det en liten överraskning i alla fall:D Fast min julklapp önskade jag ju inte, och den får jag byta batterier i nu, min rygg säger tack!

Kram och ljus,

Anna

Skottar träning!

Det tog längre tid än jag trodde, varit ute en timme och skottat, det du Anna måste räknas som ett träningspass tycker jag. Skitslut nu är jag, musklerna har fått jobba, pulsen går upp (fast det gör den ju ändå) men iaf. fått upp flåset. Och som sagt var mer än 30 min åxå. :)
Eller vad tycker du?

OJ!

Oj,oj,oj vad snö det har kommit sen igår, stod det skulle falla under natten, men så här mycket till, helt sjukt, knappt så man tror det längre. Jag tycker det är helt fantastiskt underbart, vet inte när jag var med om så här mycket snö sist. :)

 

Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och försöker vakna till liv, kl e tio strax, kom upp väldigt sent idag. Dessa piller gör en smått seg i huvudet, en blir lite groggy. Jag får nog snart gå ut och se hur bilen har det, så jag inte står där sen när kl blir dags för jobb.

 

Ja då har man klarat av två veckor på denna utmaning, är det bara två kvar. Bara att kämpa vidare.

Rent och fint vet jag ju inte om jag har här just nu, men det ser inte för jävligt ut iaf. :)

Så det e bara att göra det, hinner kanske plocka lite sen när jag kommer in efter skottningen.

Så snart har jag klarat av två av veckans get out! Är det bara två träningar kvar.

 

Som sagt var nu e det dags och ta sig ut, fåglarna måste ha lite käk med

 

Kram o ljuus!

 

//Tina


Ny vecka

Förra veckan klarade jag på håret med utmaningen - nu är det ny vecka. Ta-hand-om-Anna-vecka. Nu ska energin återhämtas, energin som tog helt slut i helgen när jag sov dygnet runt nästan. Dags att studsa tillbaka! Börjar få fint här hemma, kommit tillbaka till när det i alla fall är i ordning nästan hela tiden och inte rörigt med massa grejor på golvet. Skönt! Det gäller att kämpa för att få till sin vardag... det vet vi, eller hur Tina?

//Anna

Puh!

Stackare, tradigt att vara sjuk! Själv är jag fortfarande inne i jobbkoman så jag är knappt kontaktbar och missar träning efter träning. Men idag blir det Power, wohoo! och i morgon spinning så de två minimigångerna blir av. Sedan kör jag hårt nästa vecka:)

Nu försöker jag bli liiite peppad inför jobbdagen i alla fall här vid min jobbdator. Det går inte så bra, som synes... men nu har jag inget val, nu börjar jobbdagen with or without me. Och det går nog inte så bra without.

//Anna

Inte bra idag heller!

Nä det blev inget jobb idag heller, inte piggare. Men inte jätte sjuk. Det har kommit mera snö, yeah :)

Ska ta o dricka lite kaffe nu, så piggnar jag väl till lite granna.

Ljuus!

//Tina

Brrr!

Kom till jobbet innan i eftermiddags, stressad o sen var jag, så säger en av de" vad gör du här? gå hem med dig!"  Öh, jaha, ok då, de tyckte jag var för sjuk för och jobba med småttingarna, och det har man väl inte hört så många gånger innan i sitt liv när det gäller jobb, utan snarare kom hit, men inte om du har mer än 40 graders feber, då kanske du kan bli hemma. Jag kände mig inte speciellt sjuk, men visst halsen e lite hes, o snorig e ja väl, antar jag. Får väl se hur jag känner mig i morgon.

Fryser gör jag me, som en tok, kvittar ju vad jag tar på mig, brrr, ja e snart blå om fötterna igen. Det blir sängen tidigt ikväll, det kan jag lova, har lite o ta igen känner jag.

Go natt o ljuus

//Tina

Näsan över ytan

Denna vecka jobbar jag livet ur mig för att kunna vara ledig sen. Otrevlig blir man. Men jag ska klara utmaningen denna vecka också, även om det precis som förra veckan blir mycket på slutet.

Dyker in här under helgen och är lite trevligare än nu:)

//Anna

Tom i huvudet!

Yeah, det löste sig med fjällen och jobbet, när det kom till kritan så brydde han sig inte om hur jag gjorde, bara jag inte skrev upp att jag har jobbat om jag inte gjort det, öhm, nä jag fattar det.

 

Nu sitter jag här och försöker vakna till liv, ska snart iväg på mina pass för dagen :) hoppas jag tyar nu bara, är smått förkyld med ögon som rinner och näsan är värst + att jag har jobbat natten sen så har jag inte sovit så där jättebra, men det rer sig när en kommer dit, tror jag. Brukar bli piggare av nån konstig anledning av lite fysisk aktivitet. :)

 

Har varit en lärorik natt i alla fall, ett kuvös barn hade vi allt. Jag har inte varit med om det tidigare, så det var en helt annan typ av vård. Så svårt det var och sköta om de där inne, lite lite med plats, skulle jag vilja påstå.

 

//Tina


Just my luck!

Fan så störigt, jävligt irriterande, varför har jag inte kollat upp detta tidigare, jo det ska jag tala om för jag har inte orkat, har varit massa annat viktigare och tänka på. För ärligt talat så trodde jag inte detta skulle vara något problem alls.

Har man en praktik på sex månader så trodde i alla fall jag att man kunde få fem dagars semester OBETALD dessutom. Jag har heller inte läst i den info. Jag fått att det står något om att det e förbjudet el. Du bör inte åka i väg någonstans under din praktiktid, ok om den e på veckor eller någon månad, då kan jag verkligen förstå tanken.

 

Här ringer man på morgonkvisten, för det är ända gången man verkligen kan få tag i sin handledare, ok jag vet och förstår att de har mycket och göra, men varför denna irritation på att jag ställer en fråga. Tänk om jag i mitt arbete som uska på neo, hade varit så otrevlig mot bebisarna o dess föräldrar jag hade ju inte fått vara kvar en gång.

Så ställer han tillbaka frågan till mig ”så du vet att du har en praktiktid framför dig, sen (lägg märke till det ni) sen går du o beställer en resa,” nä verkligen inte, så var det inte alls, resan var bokad i oktober, svara jag lite smått omtumlad.



Trött och förkyld som jag är idag, tyar jag inte argumentera med honom, det slutar lite vass med att han säger ” ja jag vet inte hur det funkar, det måste jag ta reda på, ditt personnr.”

Men hallo, varför bråka då för fan om du nu inte ens vet hur det ligger till, Säg då bara nä tyvärr jag vet inte får kolla upp det och återkomma, (klart). Det hade inte varit så svårt, eller? Utan istället förstöra min dag ytterligare, med tankar och funderingar om vad jag mer borde sagt till honom.

För det första är det inte jag själv som valt denna praktikplats, utan det var ”de”, el. Så hade min a-kassa rykt, (troligtvis), för det andra har jag inte godkänt den på sex månader, det tredje jag har för fan inte valt att bli arbetslös. Men nu är jag ju inte heller arbetslös, utan aktiverad, jag går på ett program.

Blir så arg och trött på att allt bara ska strula, gå ut med rätt info så blir det ju rätt, eller fler väljer nog och göra rätt för sig. Nu kommer jag spendera dagen med massa onödigt grubbel om vad han kommer och säga när/om han ringer tillbaka idag.

Jag är en svag människa i sådana här tillfällen känner jag, men är det verkligen rätt, undrar ju jag. Det lät ju minsann på honom att nä du så får du inte göra, då vill jag veta anledningen.

Usch, kan inte ens sluta skriva om det, så störigt!

Och det är ju inte bara jag som blir lidande, alla de andra som ska med, betalningen blir ju högre i så fall, för de övriga.

Ibland bara hatar jag mig själv, varför kollade jag inte upp detta tidigare??

Jaha åter till dagens alla andra måsten beställa tid till bilen, försöka få tid till ögonundersökning, äta, träna lite kanske, blääääääääää!

Fuck I say, what a day!


Off?

Okej jag är inte så pigg idag heller men efter en liten promenix om en timme (och det kommer bli av tack vare utmaningen) scorar jag fullt denna veckan. Har inte så mycket inspiration men men, jag lovade ju så:

1. Betraktelser över det moderna livet 2.

Jag handlade med hjälp av snabbhandlingen på Coop för första gången. Drog mitt kort för att få fram blippmaskinen, blippade in varorna, checkade ut i slutet av affären, betalade med kreditkortet och fick omedelbums ett mess om att jag handlat på det och hur mycket jag handlat för. Återigen, praktiskt. Återigen, ingen mänsklig kontakt. Återigen, shit vad beroende tekniken gör oss av mer och mer teknik! Vart är vi på väg? Jag håller ordning på vad jag äter (och snart ännu mer min ekonomi, kanske, om jag beställer en tjänst till), vad jag betalar, när jag ska träna, när jag ska till läkaren och hundra saker till via nätet. Det är lite skrämmande tycker jag hur mycket vi kan isolera oss av "praktiska" skäl. Vad tekniken och bekvämligheten gör med våra liv. Hmmm, jag kommer nog skriva mer om detta. Fler tankar som inte riktigt kommer fram just nu...

2. Betraktelse över dumma saker man gör när man är så trött så man verkligen inte orkar med konsekvenserna.

När man är supertrött och inte orkar en enda sekund mer, och sedan inser att man måste handla, och kommer fram till affären och där inser att man glömt plånboken på jobbet och måste vända - då blir man inte sur, man börjar fan nästan lipa. Sedan vänder man och hämtar plånboken och inser att man nog inte borde köra bil längre. Sedan kör man bil, handlar, kommer hem och inser att man ännu en gång gjort något man faktiskt inte orkar. Så hur länge kan man göra saker man inte orkar med konsekvenserna av och fortfarande komma upp ur sängen morgonen efter? Jag vet inte. Förhoppningsvis är jag inte sådär trött så ofta att jag får reda på det.

3. Min morbida hjärna och dess (skrämmande) förmåga att lura sig själv.

Efter allt det där jobbiga satt jag i bilen hem och funderade över vad som skulle göra att jag inte skulle gå upp halvsex och åka på jobb hela dagen efter. Kom på att det kunde hända en olycka så att jag inte kunde det, och så tänkte jag usch vad hemskt, tänk om det händer någon jag älskar något på riktigt så jag måste åka dit direkt. Rätt vad det var satt jag och planerade hur jag skulle göra med katten och arbetet nästa vecka eftersom jag på natten skulle vara tvungen att åka iväg till Småland eller liknande för att det hänt något. Jag är fan inte klok någonstans. Och jag önskar absolut inte att det ska hända något, hjärnan lurade inte bara sig själv utan även hjärtat som gjorde ont för det som inte hänt mot någon jag inte vet vem det var exakt - och då är vi tillbaka igen på att jag inte är klok. Ibland far tankarna verkligen åt fel håll när man är för trött...

Efter allt detta gnällande och skrämmande tänkte jag också nämna att det går ganska bra för mig idag - mår bättre, är piggare, har fått en del gjort! Börjar bli finare här hemma och lite jobbat har jag fått också. Måste få det för igår när jag tänkte fått allt jag skulle gjort somnade jag på soffan. Det har verkligen varit en tuff vecka.

Hoppas på en fortsatt trend i morgon...

Kram och hej,

Anna

Seg söndag

Fy så tröttsamt, ville inte alls gå upp idag, men nu sitter jag här. Känner mig inte så pigg heller, mår mysko hela jag. Idag hade det varit bra med en tv mes massor av kanaler, el. filmer en kunde kolla på, hela långa dagen, mysa i soffan.
Men det blir det inget av, jag får sitta o glo upp i taket istället, hitta på min egen film, :)

Nä kanske ska äta lite frulle, blärk!

Ljuus på er!

//Tina

Argh

Idag är jag fruktansvärt sent hemma och är så sjukt grymt idiot-trött så jag orkar inte skriva det långa inlägg jag egentligen har inspirationen till. Därför bjuder jag på rubrikerna till det inlägg som kommer (imorgon?) senare.

1. Betraktelser över det moderna livet 2.
2. Betraktelse över dumma saker man gör när man är så trött så man verkligen inte orkar med konsekvenserna.
3. Min morbida hjärna och dess (skrämmande) förmåga att lura sig själv.

För övrigt borde jag inte fått köra bil idag, men nu är jag i alla fall hemma. Med träningsvärk i sidan av magen, det ni! Det är inte alltid man lyckas med.

Kram

Anna

Shopping hela dagen!

Jag har shoppat loss me mor min o kusin åsa, fått massor, o köpt massor. Tröjor o nya träningsbyxor, så nu e ja modern  på gymet :)
Jo lite piggare har jag allt varit idag, men ja har ju varit ledig, inte behövt gå upp, men vakna visserligen ändå innan fem, gick upp strax efter sju, inte illa för o vara ledig. Sen så har det varit fullt ös.
Åkte hem till åsa kl 9 o då hade jag hunnit plocka ordning lite här hemma med. Sen så fikade vi o körde sen och handlade massor. Sen hjälpte vi åsa med o storstäda hennes hus, gick rätt så fort. Sen hem o laga mat till mor o mig, sen var det dax för gymet, spenderat två timmar där ikväll, fast var bara på två pass, så det var lite paus mellan. Ätit bra hela dagen med fikor o matar o mellanmål och nu efter passet kvällsmat. Mellan passen innan blev det sån gainomax godis el. proteinbar menar jag.

Jag har även varit ute och gått med hunden (åsas) ca 20 min (minst) :) 
Nu fick mor gå o lägga sig för jag ville ha tillbaka datorn, hon stannar här till i morgon skulle visst till lotta, systra mi. Och jag ska eventuellt hälsa på en gamal barndomskompis, beror lite på vädret, skulle bli mera snöoväder. Men vi får la se i morgon.

Nä nu e det väl ändå snart dax o försöka blunda lite

Ljuus på er o kram

//Tina

So far, so good

Sådär, då var man typ frisk. Har dessutom kört Abs/AT idag, superkul och joooooobbigt. Men jag orkade med mycket bättre än jag trodde jag skulle göra efter sjukdom! Det gick som bara den. Kommer nog ha ganska så rejäl träningsvärk i morgon... men jag ser fram emot att klara första veckan på nya utmaningen med full poäng, även om jag inte hunnit så långt på grejorna ännu. Det kommer gå fint i alla fall tror jag!

Hur går det Tina, är du trött och sleten idag med?

Kram,

Anna

Vård by net

Usch, stackars Tina! Själv mår jag bättre idag, och är nog typ frisk i morgon. Planerar att träna på onsdag. Ingen promenad idag dock, kom inte hem förrän nu och klockan är redan mycket! Planerar att ta mig ut tisdag + lördag denna vecka.

Måste bara berätta om nåt roligt jag gjort precis: Skapade en profil på landstinget, beställde en vårdtid via internet, fick en avisering om att jag fått tid på sms, kollade på nätet när och vart jag skulle geografiskt sett, såg till att få en sms-avisering dagen innan så jag inte glömmer bort tiden. Hahaha. Nu för tiden gör man verkligen ALLT för att slippa den personliga kontakten. Jag har också hittat en tjänst på nätet som gör att man beställer sin pizza (med hemkörning) online och kan kryssa i exakt vad man vill ha på den. Jättepraktiskt, inga missförstånd. Saknas bara att en robot kör ut pizzan (fast det kanske det gör? ;)). Två helt olika tjänster som visar på en tydlig samhällstrend.

Frågan är om det är bättre eller sämre? Jag tycker det är fantastiskt skönt att göra allt via datorn, slippa höra fel och fråga om och kunna läsa om och slippa ringa och sitta i telefonkö. Slippa dåligt bemötande i telefonen. Samtidigt är det lite tragiskt att leva i ett samhälle där all kontakt sker via datorn, där det är lätt att glömma att vi är sociala varelser och att den i andra ändan också är en människa. Det är lätt att känna sig ensam, lätt att mobba och vara elak när man slipper se i ögat, lätt att avfärda rop på hjälp (som kan vara ack så aktuellt inom vården, särskilt med dagens nya folksjukdom depression).

//Anna

Blää!

Sicken dag det blir när en inte sover, mår så grymt illa, så det blir ingen träning för min del ikväll känner jag just nu iaf. (frisk luft har jag dock fått) alltid nåt.

//Tina

Sömn, vad e det?

Det börjar bra på vår nya vecka Anna, knappt sovit en blund, men så e pillrena slut åxå. Så jävla typiskt, har sån sprängande huvudvärk, mår väldigt illa, ögonen rinner, vill falla ihop och e röda, kroppen seg. Hmm jag kasnke skulle ut o gå en runda redan nu....Nä, tror inte det.

Kommer bli en lång dag iaf. Önskar du voer här nu Anna och pigga upp mig lite, så dagen blev lite bättre

Redo för en ny vecka!

Börjar tappa förkylningsgnälligheten och är redo för en ny vecka! Mög att helgen försvann, men jaja, nu är jag på G igen. Så det så.

Kram och ljus,

Anna

Utmaning 2 - Get out!

Regler:

1. Utmaningen pågår vecka 6,7,8,9 och kan sammanlagt ge 4 poäng i den stora tävlingen. Den som har flest poäng efter fyra veckor får de 4 poängen. Blir det lika får vi två var.

2. För att få tillgodoräkna sig poängen innevarande vecka måste vi a) träna två gånger den veckan och b) äta bra fyra dagar i veckan.

3. En dag med minst 10 minuters sammanhängande utevistelse ger ett poäng. Första veckan ska vi ut två dagar och kan därmed få två poäng, övriga veckor 3 dagar och kan därmed få tre poäng. 

Utmaningar 2010 - ställning!

Detta inlägg är tänkt att uppdateras allteftersom vi kommer genom årets utmaningar. Varje gång en utmaning avslutas blir detta ett nytt inlägg så det syns!

Nuvarande ställning
Avslutade utmaningar: 1
Poängställning i avslutade utmaningar: Anna 0, Tina 4
Poängställning i pågående utmaning: Anna 0, Tina 0

Utmaning Ett: Satsa på träningen!
Pågår: Vecka 2,3,4,5
Poäng: 4
Underlag: Flest träningspass under vissa förutsättningar (se separat inlägg)
Vecka 1: Anna 2, Tina 2
Vecka 2: Anna 2, Tina 3
Vecka 3: Anna 3, Tina 3+1
Vecka 4: Anna 1 (pga sjukdom), Tina 3
Resultat: Tina vinner! Grattis!

Utmaning Två: Get out!
Pågår: Vecka 6,7,8,9
Poäng: 4
Underlag: Flest utevistelser under vissa förutsättningar (se separat inlägg)
Vecka 1:

Blährk

Ska bara meddela att jag är SJUK. Och därmed inte orkar göra särskilt mycket alls. Idag ska jag ändå försöka få några saker gjorda, ibland blir man ju piggare om man inte bara lägger sig ner och ger upp... och jag vilade hela dagen igår... Vi får väl se. //Anna

Helgmöte med H.V + lite annat :)

Det blev en kort dag idag på jobbet, skööönt, må jag säga. En lugn dag annars, till nu när jag ska sätta mig i en bil och åka till Karlskrona, kul, kul, sen får vi la se vad som blir av ett .... Jag har iaf. hunnit städa undan lite, diskat, tvättat, tycker jag e väldigt duktig faktiskt. Igår var jag tokig, hann med tre pass på två timmar :) hade klarat fler, en ahr mer energi än man tror, det var så super roligt. Hoppas du hinner me nåt pass i helgen och att du känner dig piggare Anna. Kram o ljus //Tina

Tre pass på en dag!

Kanske lite för mycket, men det var så jävla roligt och jag var ju inte själv heller, åsa kusin va ju me, så vi drog in på de ena efter det andra passet, superskoj va det allt. Nu e ju frågan om jag kommer upp i morgon men det återstår väl o se, blir nog värre på lördag antar jag :) Idag blev det inte mycket gjort här hemma, kom ju så sent från träningen, så det får bli i morgon hoppas jag, efter jobbet o innan jag ska åka till Karlskrona, (H.V) Go natt, krya på dig Anna O ljuuus!

Träning inställd IGEN?

Kanske inte tränar idag heller - har lyckats bli sjuk. Mår jag bättre kör jag, men mår jag såhär orkar inte kroppen. Vaknade innan fyra och kunde inte somna om pga sjukan men kom ändå inte upp förrän nu... känner mig helt mosig och har ont. Men jaja, det kommer säkert gå över framåt eftermiddagen. Annars kör jag hem och vilar och får färdigstädat här hemma. Det kan få gå det med. Blärk. Anna

Ett nytt år?

Ja, fylla år ska man ju också göra. Fast idag har jag inte varit på firarhumör, men det är klart, lite gläder grattis och sång en i alla fall:) Annars är det ganska trött och kinkigt här också, halvt sjuk och illamående och trött. Bläh. Men det är bara att gilla läget och fortsätta kämpa! I morgon ska jag på spinning, hoppas bara att jag inte mår illa och har ont i magen då med. Fast ibland kan faktiskt motion hjälpa också, gäller bara att ta det lite extra lugnt. De här dagarna har jag också haft det grisigt hemma och varit jättesur på mig själv för det. Varför låter man det gå så långt? För man inte orkar. Men ändå, jag mår ju så mycket bättre om det är städat. Pust. Ska faktiskt försöka plocka lite nu, för jag är sådär jobbigt rastlös - orkar inte riktigt göra något, men kan inte slappna av ändå - så jag ska försöka köra ut den sista energin ur kroppen och vakna till ett mer välstädat liv. Vi kämpar på, Tina, och snart måste vi spika nästa utmaning - jag har redan tänkt ut priset till dig på denna, för du kommer vinna:) Och jag tror du kommer gilla det.... hihihihi.... men innan dess ska vi avsluta i stor stil och klara sista veckan riktigt bra! Kram, Anna

Fortsättning va de ja....

Hmm, not so good! Ska sova nu tänkte jag iaf. får väl se om jag tyar me nåt... Natt o ljuus! //Tina

Kan det bli mer fel......

Fan vilken jävla dag, rent ut sagt.... Började bra iaf. men sen har den bara, ja vet egentligen inte vad som hände, e bara så fruktansvärt arg och trött idag känner jag. Medan mina arb.kolleger, fast de e de väl visserligen inte "jag e ju bara en praktikant", sitter i möte så får jag sitta inne på kontoret o "vakta" telefonen, hur kul nu de e, sen ringer det och jag går o frågar om nåt, o så fattar inte personen vad ja vill, jo jag ville ha ett svar men hon varken hör el. bryr sig, just snyggt skulle jag vilja påstå, INTE. Sen så går jag en ynka jävla kvart tidigare, kommer till min fina bil, ja då sitter väl den fast i snön på parkeringen, arrrghhh.....vansinnig, försöker gräva fram den misslyckas ett par ggr. gasar så det skriker i motorn, till slut lyckas jag, skönt. Sen håller jag på att köra på en stor jävla skottar traktor/lastbil, skitbra. Sen kör jag fort som fan hem, innan nåt annat inträffar. Det gjorde det inte heller, el. jo jag kommer på att jag glömt breven o laddaren som jag ska skicka på posten, hemma, men jag kom dock ihåg att köpa frimärken, yeah, :) Väl hemma, sitter och väntar på den helt fantastiska, underbaraste maten en kan komma på, nämligen pizza, (Som en fixar i ugnen) Som jag då säkert kommer att få ont i magen av, för det brukar jag ju få..... men, men vad fan gör man en sån här dag?? Nu ska jag få lite energi i mig, sen e det nämligen så att jag måste ju städa för det ser ut som ett jävla bombnedslag o då Anna menar jag de, de hade du nog med tyckt, forts. om hur det går med den saken får jag väl åtekomma med.....

Box!

Blir bara jobbigare för varje gång, tycker jag, fast de e ju bra :) Så fruktansvärt slutkörd e jag nu så det går knappt skriva mer nu, händerna skakar. Det var två pass så långt, denna veckan, ett kvar (hihi). Ljuus!

Test

Undrar varför ditt inlägg krånglar så Tina? Jag får ingen ordning på det heller. Fattar inte. Är säkert lätt men jag fattar i alla fall inte. Power idag, gick superbra. Dock ingen inspiration att skriva så jag återkommer... Kramar! //Anna

Tokigt värre!

Jo man tackar för bonuspoängen, men det e verkligen inte nödvändigt. Hade det inte varit för vår utmaning hade jag hara suttit och tyckt synd om mig själv. jag behöver verkligen detta!

Då e vi inne på sista veckan me, du Anna, det kan ju bara bli bättre och bättre nu :)
Hade tänkt lägga mig och vila en stund innan afro passet, men då kommer jag väl inte upp igen kan jag tro. 
Jag var tvungen in om i affären idag med på g hem från jobbet, o så blev jag så grymt sugen på en chokladbit, mums, jag kunde inte låta bli, så jag köpte en, typiskt, det e ju inte socker jag ska ha i mig, men jag har ätit massor åxå, så itne för den skull, har bara ett mål kvar efter passet, så det kommer gå bra idag iaf.

Nu ska jag hämta lite energi, från vart vet jag inte men ja måste ha det känner jag.

Förresten undrar vart jag kan se dina snygga foton, Anna?

Hm, konstigt hur jag än gör får jag inte bort storleken på denna text, skrivit om o klistrat o klippt ut, nu får de va så, stort el. inte.
Ljuus

 


RSS 2.0