What a freaky day!

Fy fan, säger jag bara, jag borde verkligen haft riktig lön ikväll, jobbat och slitit som fan.

Det hände en rätt så till en början fånig grej, sen började jag fundera och då var det nästan roligt, men sen så tycker jag nog allt det e lite creapy. Telefonen ringde till mig på jobbet, shit vad har nu hänt, vem har dött var ju min första tanke, men det var nåt helt annat. Jag tog hand om en patient, vars anhörig ringer till mig och undrar hur läget e och om ja ville ta en kaffe nån dag, hm, nä det e nog inte en så bra idé, så blir det tyst i luren, creapy tyst. Sen så sa han bara, ja man måste ju försöka.
Alltså man måste ju vara proffesionell i sitt yrke, anser jag.

Hoppas du e piggare i morgon, tänker på dig. Kram

Ljuus //Tina

Brrrrr

Fryser och näsan rinner - blöh. Men jag kämpar på:)

Ja, jag hoppas jag kan komma med lite energi till dig, min kära Tina.

Nu ska jag krypa i säng supertidigt och försöka sova mig frisk.

Kram!

What went wrong!

Ger upp var ett bra ord Anna, jag känner det som att ge upp allt just nu, vår utmaning e visst inte tillräcklig just nu. Jag skiter ändå i det mesta, har ingen "go" kvar i mig, hade jag fått bestämma hade jag ringt mig sjuk idag, så det e ju tur att jag har en knäpp skalle :) så att säga.
Min energi brukar försvinna mellan varven, men detta e ju löjligt, varat för länge nu. Men det e väl som så att man inser hur vardagen är så kommer det över en på nåt vis, du vet!

Men som sagt nu kommer du snart hit, kanske i grevens tid, så får vi ta o hitt på nåt.

Ljuus!

Nu ger jag upp för helgen:)

Hade det inte varit för utmaningarna hade jag och mina onda bihålor spenderat helgen under täcket i sängen. Nu har jag istället trots att jag blir andfådd av att gå tre steg i uppförsbacke varit ute och gått en timme. Dessutom har jag dammat och dammsugat - lite i taget, långsamt som attan men det blev klart till slut... Torka golv orkar jag inte nu, så det blir inte fullpoängare denna veckan heller, men jag är helnöjd med tanke på min förkylning. Jag har frågat om det är ok med promenad istället för träning pga förkylning, och det hoppas jag det är - för jag hade inte orkat något annat... jag fick nästan stanna när jag försökte köra lite terräng-gång och råkade ut för en rejäl backe, haha.

Ska försöka sova nu, hoppas Iprenen hjälper, och tack igen Tina som fick mig att inse att det är inte bara ok utan också smart att äta Ipren  när jag är förkyld. Har knappt haft ont i knäna idag fast de började värka i morse, men Ipren hjälper direkt. Yohoo!

Hoppas bihålorna ger sig snabbt och solen kommer tillbaka... fyra dagar till ledighet, och då kommer jag hem, Tina! Är därför på gott humör trots rinnande näsa.

Kramar och ljuus!

Tack?

Okej, för tio minuter sedan var jag mycket nära att lägga mig i sängen och ge attan i poängen idag. Ringde Mattis och tänkte prata lite. Då ville han bli uppringd efter 20 minuter - så för att hålla mig vaken gick jag upp och plockade i ordning och diskade. Det är snart klart, tar väl som mest en kvart kan jag tänka, det blir verkligen lite när man gör det varje dag...

Knyter mig i alla fall för dagen efter det sista rycket även om klockan bara är lite över sju. Jag är helt slut och orkar inte göra nåt mer idag - bättre att sova tidigt och kanske orka göra massa kul i morgon!

Kram och ljus,

Anna

Wiiihooo, det värsta är över!

Shit pommfritt, nu måste jag träna varje dag fre-sön för att klara jobbutmaningen. Men där får man ju gå också så det blir prommis med Pia i morgon, sedan "riktiga" träningspass lördag + söndag.

Jag tror att jag fixar det - för nu är det värsta över. Alla mina övertidsgrejor är sluuuuut och nu ska här vilas och njutas och mysas.

Yay. Jag är lite för trött för att jubla men jag jublar inombords...

:D

//Anna

Day go away!

Mmm, det stämmer Anna, du skriver craptastic, eller vad det nu va, :) men nu denna veckan vi var iväg så sa ja hela tiden jag förlorade kortspelen crapety crap, så blev det mitt nya ord :)

Vilken seg dag detta är, kan den inte bara ta slut snart? Fast det kommer den göra för ja ska snart hopp i säng, känner jag, skööönt!!!

//Tina

Crap, ett bra ord alltså!

Varför är känslor så svåra att handsks med? Det är en jävligt bra fråga, skulle jag tycka!

Men vad är då svaret........
Jag har inte den blekaste, faktiskt. Men det är så sant det man säger att det som inte dödar det härdar en! Fast till vilken nytta då, kan jag undra. Livet spelar en ofta massa spratt, i alla fall i mitt liv. Andra har det säkert inte lättare eller bättre, det förstår jag med.
Jag har letat upp citatet som jag sa till dig igår i telefon, Anna, så här lyder det

"Tag inte livet alltför allvarligt, du kommer iallafall aldrig ifrån det levande".  E Hubbard

Snacka om sant, så en får kanske börja leva sitt liv just så, så kanske det blir lättare, vad vet jag, jag e bara människa.....

//Tina


Craptastic, skriver man...

... om man tittar för mycket på Supernatural. Och igår var en craptastic dag. Fy faan.

Idag är det dock mycket bättre, eller rättare sagt ikväll för dagen var också craptastic i kvadrat, och det var skönt att få höra din röst, Tina!

Blogglustan infann sig inte riktigt under veckan du var borta så nu får jag allt ta tag i det igen. Tiden går så fort på kvällarna, bara:( men snart har jag ju semester igen... jag har det lyxigt jag... men då träffas vi ju med! Har plockat i ordning det mesta nu så det ska se bra ut när jag lägger mig, lyckades ju att ha det fint även när utmaningen låg på is... jag har tagit till mig av detta, känner jag. Däremot behöver jag bli tuffare med att få in träningen!

Du ger inte alls det upp, men jag ligger ju efter - så om jag vinner lite nu är det ju bra för mig, tihi. Jag har tänkt en del sen vi pratade på vad vi ska lära oss av allt det här som vi inte kommer levande undan (haha, jag tycker det var roligt även om man låter lite morbid). Funderifundera. Ska bli skönt att träffas öga mot öga och grubbla tillsammans...

Kramar!

Crapity, crap!!!

Vilken helt underbart fantastiskt rolig vecka jag har haft där uppe i norra delen av vårt land. Till en början skiträdd i backarna, men sen så......:)
Fick visserligen väldigt mycket hjälp av syrran och hennes johan. Vi käka och drack massor med öl, (tror aldrig jag druckit så mkt öl innan), bastade nästan varje kväll med en kalll öl det ni!  Spelade poker, var ute på skoterutflykt i ett par timmar, sen blev det mer öl hos storjohan som han kallas (lilljohans släkt). Vinprovning hade vi allt och sen blev det tre rätters meny, mums! Vi hade med andra ord massor med skoj.

Så det blev träning och frisk luft varje dag, nice.
Sen kom man ju hem igen då, inte så roligt precis. Massa mög och skit och elände........

Nu sitter jag och stör mig på att de har hyrt ut det andra rummet, arrrgghhh!!!!!!! Tyar inte, schysst säger jag, egentligen borde det bli avdrag på hyran och + att det stinker död råtta här fortfarande gör ju inte saken bättre. Boxen ikväll gick åt h....te, ingen kraft, ingen ork. Ibland undrar jag hur länge detta skal ska hålla. Brrr, börjar frysa nu, kanske ska jag ta och försöka ta ner tvätten så jag kan hopp in i en dusch, fan vad jobbigt!

Hur ska vi nu fortsätta med våra utmaningar du Anna, jag tror att jag ger upp, du vinner allt, jag förlorar. :(

Ljuus!

//Tina

Det luktar såpa!

Veckosummering: Idag har jag klarat av andra hälften av "veckostädningen" och har därmed dammat, dammsugat och torkat golv. Wohoo, full poäng? Åh nä, för när jag åkte till Ängelholm igår GLÖMDE (!) jag min lunchdisk i vasken, som därmed stod kvar där i vattnet när jag kom hem idag. Mög och sket! Jag är ändå nöjd med 12 poäng av 13 möjliga och hänger inte läpp för den förlorade poängen mer än just nu när jag skriver om det. Gott luktar det med.

För övrigt - jävlar i den vad lång tid det tar att damma!!! Och då var det ändå avtorkat på de flesta ställen för bara en vecka sedan, så det var inte att jag fick tampas med några dammberg direkt utan det bara tog tid. Fast å andra sidan gick golvtorkningen som på en dans, husspökena som kladdade ner golven stannade i förra lägenheten. Får erkänna att jag inte flyttat på alla möbler etc utan torkat golvet så gott det går och noggrannast där man går mest, men det tycker jag får duga! Det är ju inte storstädning utan veckostädning! Hoppas du inte blir sur på mig nu, kära Tina, du är ju noggrannare än mig;) Fast jag har ju inte kört karlastädning där man missar halva golvet utan flyttat på stolar och mattor och sådär, haha. Tycker städning får ske med sunt förnuft, och sen när man kommer igång brukar man ju vilja bli så noggrann som möjligt ändå, tihi.

Var ute och joggade idag för jag blev ju inte sjuk men missade spinningen på grund av shopping. Därmed lång dag idag med! Trevligt var det dock, köpa nya fina skor och kvällen innan dess ett par glas vin och ostprovning. Härlig helg, synd den är slut... hade velat ha en vilodag i morgon... Nå ja, man kan inte få allt här i världen!

Hoppas du har det bra i fjällen,

Kram!

Anna


Love love love the utmaning

Jag har visserligen både träning och utevistelse som måste klaras i helgen men det fixar jag:) Det som jag älskar med utmaningen är att det nu är fredag och min lägenhet är VÄLSTÄDAD!!!!!! Det är inte massa disk och plock kvar som jag tänker "det orkar jag inte, det får jag ta sen" där! Det GÅR med andra ord att orka plocka lite hela tiden, vilket man ju vet... men inte gör ändå. Förrän utmaningen kom. Damnit vad bra. Jag har inte heller gjort "grovstädningen" ännu men den sparar jag med vilje till söndag. Däremot har jag börjat tvätta idag så jag kan plocka in tvätt i morgon och ha det fint igen. Nu har jag kommit igång med ha-iordning igen! Jag är så glaaad för det!

Sömnen är väl sisådär fortfarande men bättre än innan. Ikväll ska jag bara mysa, köpte faktiskt lite glass för jag har smått ont i halsen (håll en tumme för att jag inte blir sjuk, i så fall kommer jag be att få använda dagens över en timme promenad ute på stranden och upp och ner för dynerna, jättehärligt, som andra träningspasset denna vecka pga sjukdom och gå kortare promenader i helgen). Ekologisk vanilj&blåbärsglass. Jättegott i halsen verkligen, lindrade faktiskt. Tror dock inte jag blir sjuk "på riktigt" eftersom det inte känns så mkt värre än i morse (eller tänker så hela tiden för att slippa, haha).

Klart skidåkning räknas! Det kommer ju bli skitjobbigt för dig som aldrig åker skidor annars!

Massor med kramar,

Anna

Kanske!

Nu så börjar det likna nåt, klarat av disk, men dock ej städat ännu, men ja har ju ett par dar kvar. Och jag måste träna ett pass till med, eller om vi åker skidor på söndag kanske det räknas, men jag måste dock ut en ggr. till tror jag.... Usch ja har dålig koll, måste tänka!

Stackare som vaknar så tidigt och inte behöver, jag vet hur det är, det enda som kan trösta e att nästa natt borde bli lite bättre fast det e inte alltid.

Kram o ljuus

So far, so (not?) good

Måndag = för trött för att träna
Tisdag = kom på när jag kom fram till gymmet att jag glömt kläderna hemma, missade passet
Hittills = kass sömn, vaknade 4.15 och gav upp och gick upp 5.00 en dag t.ex., INTE likt mig. Dessutom ingen utevistelse ännu för jag fryser så i kylan av tröttheten.

Not so good.

Onsdag = Bodypump, körde järnet
Måndag+tisdag (och idag, annars jävlar) =  Jättefin lägenhet. Allt diskat och undanplockat på kvällen.

Good!

Vad gjorde du igår kväll vid ca 23 Tina? Någon "ropade" på mig då, vaknade med ett ryck. Ingen där. Samma sak en gång till. Undrar vad det handlade om...

Just det, två frågor. Ska vi ha en poäng för att renbädda sängen? Det är skitjobbigt och jag gör nog det för sällan, hur ofta ska man göra det? En fråga till: Om jag tvättar min bil utvändigt och dammsugar/städar den invändigt, får jag en bonuspoäng då? Är inte så säker på att jag fixar det (särskilt inte det med att tvätta utvändigt) men det känns som en bra bonusgrej som jag verkligen borde göra.

Hoppas du snart är lite piggare... massor med kramar!

//Anna


Regler för Utmaning 3

Utmaning 2 slutade oavgjort - uppdaterar hela ställningen senare.

Utmaning 3 går ut på att behålla en grund (äta nyttigt minst 4 dagar i veckan, träna minst 2 ggr, vara ute minst 3x10 minuter) och ändå orka hålla fint omkring sig. Det mår man nämligen bättre av. Den som får flest poäng vinner de fyra utmaningspoängen man kan få från de fyra veckorna.

Vecka 11 gör vi en paus och kör "bara" grunden eftersom Tina pga semester inte kan klara några poäng den veckan. Därmed håller utmaningen på vecka 10, 12, 13, 14.

Är man sjuk kan man få slippa undan minus i protokollet om den andra tillåter det. Lätt förkylning = då orkar du ut och gå och plocka i ordning på kvällen ändå, t.ex.

Poängen delas ut på följande vis:

Varje dag som avslutas med en undanplockad och uppdiskad lägenhet = 1 poäng
Varje vecka där du dammat minst en gång = 2 poäng
Varje vecka där du dammsugat minst en gång = 2 poäng
Varje vecka där du torkat golvet minst en gång = 2 poäng

Dessutom finns möjligheten att få en bonuspoäng varje vecka för en aktivitet som man annars inte skulle orka göra och som har med att ha det fint omkring sig att göra. T.ex. städa hela klädkammaren etc. Bonusaktiviteten måste godkännas av den andra.

Here we go!

//Anna

Redan onsdag!

Hmm, jag förstår inte riktigt hur detta ska gå denna veckan, ojojoj!!!
Jag får helt enkelt ta ett pass ikväll efter jobbet, eller?

//Tina

utmattande just nu iaf.

Jo då jag e me, fast det går väldigt så trögt nu i början av veckan. Va inte hemma i måndags, ikväll jobbar ja och även i morgon kväll. Och du vet ju hur svårt jag har för att komma upp på lediga dagar, skitjävla slut. Så lite utmattande e det allt känner jag nu. När ska jag hinna????

Men denna veckan kommer åxå re sig, antar jag!

Kram!

//Tina

Ny utmaning!

Okej nu kör vi! Exakta regler kommer under veckan, men nu är det FULL SPEED som gäller:)

Yay!

//Anna

Nystart och ny utmaning?

Okej jag hittade lite inspiration idag på mitt fantastiska bodypumppass. Denna veckan är därmed avklarad med full pott, gott! Däremot känner jag att jag taggat ner en del eftersom denna utmaning varit lite "lugnare", och varit lite dålig på att skriva här - vilket faktiskt peppar mig. Så nu är det dags att köra 100% igen! Jag tycker städgrejen var en bra idé och för att fokusera ordentligt på utmaningarna igen tycker jag vi ska ha en rejäl poängjakt med mycket poäng att inhämta under fyra veckor. Jag föreslår därför:

Grunden stannar - 4 nyttiga matdagar i veckan, minst 2x30 min träning, minst 3x10 minuters utevistelse.

Nytt är städpoäng, som typ

OK undanplockat och undandiskat när man lägger sig - 1 poäng/dag
Dammsugat (kan få max 2 ggr per vecka) - 2 poäng/gång
Torkat golvet (kan få max 2 ggr sammanlagt) - 5 poäng/gång

etc.

Den som får flest poäng på en månad vinner de fyra utmaningspoängen.

Vad säger du Tina? Är du redo? Är utmaningen utmanande eller utmattande?

Kramar!

Anna


Off I go, for half the weekend :)

Nu blir det skälleryd ikväll, sen hem fort som fan i morgon (el. sent ikväll) o STÄDA hela mitt fruktansvärt stora hus :) 

Vet verkligen inte vad som hänt här, hmm inbrott kanske, el. en tornado, en bomb kanske, blä, varför gör man så här. Det borde vara en av våra utmaningar Anna, att vi ska städa antingen VARJE  eller VARANNAN dag helt enkelt, då blir det inte så här, omöjligt att man hinner stöka ner så fort. 
Det tycker jag låter som en bra utmaning, kanske inte städa, städa, men plocka ordning efter sig varje dag, för det har jag tappat igen. Du skulle bara se, min energi har gått till annat.
Och det e inte så att ja bara e trött o seg o nere, utan ja e verkligen skitslut när ja komemr hem, sen e det träning o den biten med, sen e man ännu tröttare efter det, numera, hmm, ja e visst bara slut nu då, innan va ja trötter.

Kanske hörs vi i morgon du Anna du har ju rätt så mkt. nu i helgen, o ja vet vad ja ska göra.

Kram O ljuus!

//Tina

Här är jag!

Är väl mitt uppe i min egen vardag - långa dagar och trevliga, igår After Work och idag långfika med en samarbetspartner i min specialtjänst, men trött blir man - och hela helgen kommer det hålla på, konferensgrejsimojs blandat med födelsedagspartaj, hembjudna folk och träningspass. Så det är full rulle hela tiden! I morgon kväll är jag bjuden på middag och den som bjuder "hoppades jag skulle ta bussen" så jag kunde dricka vin men jag vet í sjutton. Många gånger tycker inte jag alkohol är värt besväret, så mycket enklare att köra hem själv och ingen risk att man vaknar något annat än pigg dagen efter, särskilt när det är så mycket att göra! Får väl se hur det hela slutar...

Ganska praktiskt med andra ord att utmaningen är lite low profile så man kan klara den trots att man har lite ont om tid, och väldigt bra att den är där och påminner mig om att satsa på mig själv OCKSÅ - omvärlden och jobbet får inte ta över helt! Nya utmaningen föreslår jag att vi fortsätter med samma upplägg som nu - 2 träningspass, 4 nyttiga dagar, 3x10 minuters utevistelse... plus då nya grejen, att hitta på minst en? aktivitet i veckan som bryter av vardagen! Jag kommer ju dock få köra 3 träningspass i alla fall i och med att "andra" utmaningen på jobbet kör igång på måndag, så sedan är det kört med slöa två i veckan, haha.

Puh, klockan är redan sju. Tiden går så fort när man gör så mycket. Måste hinna ta det lite lugnt mellan varven också... men jag ska få lite gjort ikväll hemma med, har varit ute och gått en kvart och nu ska jag plocka och städa lite så jag slipper stressa sedan. Måste läsa lite inför morgondagen men det finns en viss risk som är ganska stor, att jag får gå upp tidigt och göra det i morgon på morgonen, haha, för på kvällen är jag alldeles för trött i skallen!

Kram och ljus,

Anna

Vart e du......?

Då var det dax för torsdagsboxen hoppas jag på, inte säkert det finns platser kvar dock för någon glömde boka, alltså Tina då va. :)
Då e man lite kortklippt (nästan) igen, si så där blev det väl, inte fult men inte super snyggt heller. Det ser friskt ut iaf.

Nu börjar ju jag undra vart du tagit vägen Anna, disapered eller? Jag har inget att läsa ju :( så se till och skriv nåt om inte annat ;)

I morgon e det fredag, yeah, skönt, härligt, underbart och great......

Här snöar det förresten, konstigt eller hur? Gör det det nere hos dig med?

Ljuus!!!

Monday gone?

Jaha, då var det tisdag helt plötsligt, vart tog måndag vägen, undrar jag?
Ibland försvinner vissa dagar väldigt fort, så vad gjorde jag hela dagen, inget som är värt och skriva om i alla fall.

Nästa utmaning borde handla mer om att vi ska försöka göra nåt, inte träna eller komma ut, utan faktiskt se till att kankse läsa något vettigt eller verkligen anstränga oss, komma på nåt som vi ska göra antingen för varandra nästa gång vi träffs. Eller som jag hitta på nåt med lotta, åsa, mor min eller dig anna. Jag vet inte, hur långt har du kommit i tänkandet. Det är en vecka kvar nu på denna, tror jag minsann.

Ikväll SKA jag komma iväg på träningen, det e box :) får jag absolut inte missa känner jag.
Nä dax att klä på sig kanske, snart jobba nere på 25 idag, om det inte kommer o säger till att det fattas.

Vi kan väl höras av ikäll anna, länge sen vi snacka nu, I call

Ljuus 

//Tina 

RSS 2.0