Söndagens ickeeskapader och ett bonuspoäng

Idag söndag har jag knappt velat röra mig över huvudtaget. Det gick bra på showen igår, men puh vad tid det tog, jag har verkligen söndagsångest nu - denna helgen bara försvann ju! Till råga på allt insåg jag för tio minuter sedan att jag glömt äta kvällsmat. Så det får bli nu, måste ju dessutom ha till i morgon då jag ska träna Power på kvällen, så jag måste äta ordentligt. Urk.

Däremot vill jag dela ut en BONUSPOÄNG till Tina i utmaningen. Om man tränar och äter trots de motgångarna du hade idag, Tina, förtjänar man fan i mig en bonuspoäng. Så det så. Om du tycker det är orättvist kan du lägga in att jag tänker godkänna min dag trots kvällsmat 21.30;) och det är väl på gränsen, kan tyckas.

Orkar inte skriva mer utan försöker ladda inför en ny vecka - puh - orkar man det??

Kramar,

Anna

Lördag...

... och woooohoooo, tredje spinningpasset avklarat för denna veckan. Det blev lite enformigt men fick bli i mån av plats, liksom. Fast i början av tredje spinningpasset kan jag tala om att det inte är nåt kul att sätta sig på sadeln. Man är likasom ganska öm i röva, för att vara rak på sak. Men det gick bra, skitkul pass och jag svettades så det stänkte på golvet. Hahaha, tur Mattis inte läser bloggen, det kanske inte är så sexigt att koppla ihop sig med rövar och svett;)

För nya veckan har jag bokat in Power på måndag och Abs/AT på onsdag (BodyPump och Core/Spin hade det också kunnat heta, men jaja, det är ju samma sak vad det än heter...). Egentligen gillar jag Powerinstruktören på onsdagen bättre men så passar det så bra på måndagen med det och jag tror inte det är bra med ett till pass när träningsvärken är som värst, bättre att variera då. Sedan får jag ju boka in mer längre fram (man får bara boka 4 dagar i förväg) men det verkar som om nyårslöftena och provapåveckorna äntligen börjar försvinna och det finns platser igen, utan att behöva slåss om dem:)

Igår blev det mys framför senaste Supernatural och sänggång i min helt nya, supermysiga pyjamas. Nu måste jag packa och bli klar för att åka för att bli fixad inför att vara hårmodell ikväll. Usch, blir nästan lite nervös... men det ska nog gå bra. Sover över och kommer hem i morgon.

Ljus!

//Anna

Fredag o här sitter jag!

Hmm, jag måste försöka göra nåt, sitter bara här o kuckilurar, men frågan e ju som vanligt VAD????
Kollat "på den sköra tråden", dokumentär från Lund neonatalavdelning, mkt. bra tycker jag. Men det var nog inte många som tyckte som jag.
Jag tycker den speglar verkligheten på ett bra sätt, sen att det faktiskt är så för vissa, är ju fruktansvärt, men så e livet för vissa. Det var många diskussioner, o vissa ville ha den som utbildnings matriel, hm, hur då? på vilket vis då? Att så ska inte vi göra, vi ska "försköna" verkligeheten för de anhöriga eller??
Aja jag var nöjd med det jag såg, och det e väl huvudsaken. Men visst det går alltid att diskutera den.

Jaha, hur har min dag sett ut så här långt må tro?? :) Chips till fikat, mums, kunne inte hålla mig, blev så sugen. Sitter o kollar på allt skräp här och försöker innerligt med min tankekraft att få det städat utan att lyfta ett finger. Synd att jag inte var som "Merlin", kunne jag trolla lite, säg nån formel så det blev rent, men inte då.

Undrar vad jag ska ha till kvällsmat, fast idag e det ju inte nödvändigt med ytterligare ett mål, har ju ätit bra resten av dagen, fast inte chipsen då :) Försöker övertala mig själv till att göra nåt, vad som helst bara det e nåt, men det går inte så bra, må jag säga.

Nä nu blev jag sugen på lite Merlin bara för det, typiskt, det kommer inte bli nåt gjort här ikväll inte......

Ljus på er!

I morgon e en ny dag!

Det skulle jag med behöva en känner jag, en bättre dag med andra ord. Så fruktansvärt sjukligt trött, fattar inte varför de aldrig vill ge med sig. Inget kul alls! Sovit bort halva dagen, sen jobbat.

Så härligt att att du tog dig till gymmet bra jobbat. Trots huvudvärk och dålig dag, det e starkt gjort vill jag påstå. Då ligger vi allt lika än så länge du, :)

Jag har inte ansträngt mig så mycket här hemma, ser verkligen ut som en svinstia här, bläää. Men nu kommer fredag o så e ja ledig helgen, så får la försöka ta igen det då.

Nä, nu så e det väl snart sängdax, ska upp om sex timmar. Hoppas du får en bättre dag (fredag) Anna.

Ljuus!

Ny dag, nya möjligheter

Jag blev inte sjuk men hade en sjukt dålig dag idag, som dock slutade med spontanspinning vilket räddade både mitt humör och tog bort min huvudvärk. Dessutom unnade jag mig en god bit getostbrie till kvällsmaten som gott och väl rymdes inom min kaloribudget nu till kvällsmat... mmmm....

Är dock inte så bloggerisugen så jag får skriva mer en annan dag. Glöm inte att den värsta dagen kan vända om man bara kämpar för det (men ha inte dåligt samvete om det inte går någon dag)!

kram och ljus

Anna

Förhoppningar och full fart!

Sitter här och hoppas på att inte ha fått magsjukan, som går på jobbet - jag mår illa! Jag har INTE tid att bli sjuk nu, så håll en tumme för att det "bara" är trötthet (mår väldigt lätt illa av trötthet).

Jag har helt klart en ny energi denna veckan och tre träningspass är inbokade. Spinningen var skitkul, kom på att jag borde träna det oftare för jag trivs så bra med det. Ska nog investera i ett par riktiga spinningskor också tror jag, det ska göra jätteskillnad säger tränarna.

Däremot har jag lite svårt för att orka fylla i den där matlistan vareviga dag. Om jag ändå vet ungefär hur många kalorier jag ätit eftersom jag ätit ungefär samma måltid tidigare och allt annat fungerar bra så tänker jag inte kräva av mig själv att alltid alltid fylla i - det tar sån tid! Men ganska ofta ska jag göra det så jag inte tappar kollen.

Det visade sig ju också att trots att vi är two peas in a pod i vanliga fall så tänker vi delvis olika med utmaningen, du och jag Tina. Det har fått mig att fundera ännu lite till på vad jag egentligen vill uppnå och det känns skönt att vi alltmer bägge två konkretiserar exakt hur vi vill att våra liv ska se ut. Det gäller ju verkligen att man är konkret och lägger energi på att lyckas för att uppnå det vi vill. Jag tror det är väldigt få människor idag som ställer upp de här målen och framförallt lägger ner tid på dem - kanske en fördom? - och inte reflekterar över hur mycket tid de lägger på sådant de lyckas med (t.ex. arbetet) och att det där andra, livet, också behöver tid och energi.

Wohoo mår bättre nu, knaprade i mig några torra majskrokar och illamåendet börjar lägga sig. Så jag kommer nog inte kräkas hela natten tror jag:)

Kramar och ljus,

Anna

Snöstorm!

Sicket väder det e, snön bara vräker ner :) härligt, härligt, men lite svårt o köra dock. Sitter och väntar på att kl ska gå, ska iväg på afro + indoor ikväll, ja nu avanserar jag visst, fast bara idag då, sen blir det lugnt resten av veckan.
Undrar hur man kan vara så grymt trött, trots all snö som ligger därutanför. Äter och äter gör jag, o tränar o rör på mig, men inte fan hjälper det.
Just nu hade det varit skönt med lite sol, så min huvudvärk går över, det vore verkligen bra. Snackat me syrran min, (stkhlm) va oväder där me. Har preliminärbokat att ja ska upp dit i v. 7 :) kuligt.

Nä nu får jag allt gå o byta om...


Hur dum får en va!

Anna, hjääälp!
Mår skit efter boxen ikväll, så fruktansvärt slutkörd. Mat e inte ens o tänka på just nu, så hur ska denna dagen sluta, jo i katastrof, om jag inte får i mig min mat, :( hur roligt e det då o ha kämpat som en tok, rent ut sagt.

Gillas det om jag äter en sked vatten ;) ????

Aja, får la se om det går över om nån timme, så kanske jag får i mig nåt, måste försöka tänka positivt nu, annars går det ju aldrig. Om jag nu inte blir bättre, får jag la tvinga i mig nåt, jag e ju väldigt envis av mig :) Nåt ska det va bra för.

Hoppas det går bra med din träning ikväll Anna. Min börja bra o det var minsann lika roligt, men tog nog ut mig lite för bra för mitt eget bästa.
Kommer inte kunna röra min armar el. ben i morgon, härligt.

//Tina

Två steg framåt, ett steg tillbaka

Jag var ju ganska nedkörd i skorna där i början av vår utmaningsperiod, sov inte och ville helst inte alls men kämpade ändå på eftersom vi hade vår utmaning. Sedan fick jag fantastisk energi av Tina och vår härliga helg - men idag har jag fruktansvärt sjukt grymt elakt ont i magen. Jag har inte haft så ont på åratal och det beror troligen på matombytet i helgen - dumdristig som jag är, van numera vid att magen funkar även om man inte sköter sig så bra, käkade jag lite för onyttigt och mycket efter att ha ätit så lite och nyttigt nu ett tag.

Därför känner jag att jag gått två steg framåt - sov i natt och lusten att köra på har kommit tillbaka fullt och helt - men ett steg bakåt eftersom jag avbokade träningen idag, kan inte stå rakt upp och fryser av att det gör ont.

Då när man var van vid det (min mage har krånglat rejält tidigare, men det var lääääänge sen) så orkade man mer göra saker ändå tror jag, nu känns det skitjobbigt. Jag sitter här och dricker Samarin (det brukade hjälpa förr, fast det egentligen inte är emot magen utan mot halsbränna) och hoppas att det ska släppa lite för då ska jag försöka köra ett minipass här hemma, så kanske det släpper ännu mer (rörelser kan också vara bra om det inte gör föör ont). Sedan SKA jag få in tre pass denna veckan. Punkt slut. Ska ska ska. Nu är jag igång igen! Dock betvivlar jag på att mitt pass här hemma kommer att få räknas in - jag är ärlig och jag tror inte det kommer kvalificera sig även om jag håller på en halvtimme. Jag är nämligen sån att jag inte anstränger mig lika mycket hemma som borta, även om jag försöker peppa mig själv! Därför är mitt gymkort guld värt.

Ska försöka komma tillbaka till bloggen denna veckan med, har varit lite dåligt med det, men efter helgens äventyr och diskussioner finns det mycket roligt att skriva om!!!

Kramar och ljus,

Anna

What a weekend we had!

Så roligt vi haft det, eller hur Anna?
Det behövdes verkligen, få ge o ta lite av vår energi till varandra. Fast jag måste ju säg att nu e det inte så roligt längre när ni körde iväg och bli lämnad ensam igen, det e ju alltid den svåra biten som jag har och tragglas med, så att säga. Men det gäller att inte ge med sig, utan försöka tänka på att vi träffs snart igen och så har vi ju våran utmaning vi måste kämpa vidare med :)

Och på tal om den, jag lyckades få ihop fyra pass denna veckan + att jag ätit mycket bra hela veckan också, (yeah). Nu har vi två veckor kvar och vi blir bättre och duktigare för varje vecka som går.

Åter till helgen, vi har verkligen njutit i fulla drag, dansat afro, promenader och fin tre rätters middag. Sånt som man ska göra för och få våran vardag lite mysigare, och lyxigare, så skiner man upp ett tag. :)

Usch, synd att min inspiration försvann med er nu när ni åkte. Det e så typiskt, nu blev det svårt och komma på vad jag ska göra. Jag va ute o körde en liten sväng innan så bilen skulle bli varm igen, de e fortfarande snö, kallt, vinter med andra ord. Jag har matat fåglarna här utanför, varit i solen en liten stund. Ätit en lite lättare lunch (bröd, sallad, gurka, smör, varm o´boy) :)

Kelat lite med Kattis har jag också gjort. Sitter nu och väntar på att Lotta ska komma och hämta presenten som mor skulle ha från dig Anna. Jag tyar nog inte följa med idag också, var ju där igår. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på. Öppen för några förslag, nån!
Hm, borde ta lite borstning till på min kära inneboende ;)
Nu så e det nån som vill leka, byebye!

//Tina


Fredag!

Uscha, vilken lång dag och än e den inte slut. De e storstäd på jobbet, blää. Och här hemma ser det verkligen inte bättre ut, fy fan säger jag bara och så får man besök me, hmm, inte så bra om det ser ut så här. De e bara och sätta fart kommer inte undan  Pust. :)

Aja, det går fort bara man kommer igång, eller?

Ljuuus!!!

Min kropp!

Träningsvärk så det bara sjunger om det, efter box i går, hmm, men det går om och så får man muskler ju :) eller? Idag var det afro så jobbigt pga stelhet o ja ont, men fortfarande kul och så tror jag det kan vara bra för kroppen och mjuka upp den lite.

Ja då har jag gjort mina tre pass denna veckan och ätit, massor, så skönt!

Hur går det för dig Anna?

Ljus!


Vart har jag varit då?

... jaa....

I måndags tränade jag Power, har fortfarande träningsvärk, det var kul! Dock går mina förmiddagsmellanmål åt skogen, men efter lite taktiksnack så kom vi överens om att jag nog inte ska äta mellanmål på fm ändå. Jag äter lunch så tidigt.

Igår var jag ute med två trevliga tjejer från jobbet och snubblade i säng direkt jag kom hem - bilen körde nog lite av sig själv där, tror jag. God mat och trevligt sällskap blev det i alla fall, det kan behövas!

Idag har jag jobbat lite med mitt nya uppdrag. Jag känner mig fortfarande trött och sur sen i helgen och jag tror det beror på att jag sover dåligt, inte att jag sover för lite utan att kvalitén på sömnen inte rktigt vill bli bra. Mattis säger att jag inte verkar så stressad och det tror jag inte att jag är heller, men ändå trött. Och småsur.

Vi får väl se hur helgens äventyr ska spela upp sig. Jag funderar ju på att köra och hälsa på min kära Tina, men är supertöntig med att köra i kasst väder, särskilt när jag är trött. Med andra ord inga bra förutsättningar nu. Samtidigt måste jag ju komma iväg nu snart, för det är så lätt att skjuta på det och jag vill så gärna träffa dig Tina. Urk. Varför kan man inte teleportera sig för?

Nej, ville mest bara skriva ett inlägg för att visa att jag inte har gått och dött. Jag är inte så inspirerande fortfarande denna vecka men jag kämpar på, någon gång ska jag känna mig inspirerad igen både på bloggen och i livet! Ibland när det känns tungt får man helt enkelt bara fortsätta framåt och vänta på att det ska gå över, jag tror det här är en sån gång. Jag är lite för sur för att bli peppad och lite för trött för att jaga endorfinkickar ordentligt men jag har långtifrån gett upp denna veckan, det är fyra dagar kvar:)

Kramar!

//Anna 

Så roligt!

Fy för den le, så fruktansvärt jobbigt och ja det finns inte ord, men samtidigt så jävla roligt, :)
Varit på Box. idag för första gången. Massa slag, meninte bara, utan både ben o mage fick åxå sitt, tur var väl de för jag hade inte pallat bara slag i 60 min. Det var liksom nog det som va. Armarna skakar ännu och även benen trots jag varit hemma över en timme nu, t om. händerna (fingrarna) vill inte riktigt lyda mig. Känner det nu när jag ska skriva, (hihi).
Kommer nog inte ta mig ur sängen i morgon, det e en sak som e klar. Och jag har ätit bra hela dagen med.

En annan sak som varit väldigt roligt idag är att jag fick vara med på "keps", akut omhändertagande av de små liven, mycket intressant och super skoj, lärde mig väldigt mycket. Och så hade jag turen att det var bra både läkare, ssk. o barnsköterskor, för att inte glömma de som höll i det. Det var lättsamt trots allvaret.

Nä nu ska jag försöka vila mina stackars armar och axlar lite...

Ljus!

//Tina

Måndag-spinning!

Yes, jag gjorde det, jag kom iväg på träning ikväll, på spinning för första ggr. i mitt liv superkul. Inte alls så jobbigt för knäna som ja trodde. Jobbigt var det, ingen snack om den saken :)

Jag hoppas bara det fortsätter så här bra resten av veckan också. Nu e det ju ändå andra veckan, så lite har en kanske kommit in i det hela, eller vad säger du Anna? ;)
Återstår o se i morgon.....

Ljus !

Blev inte som ja trodde!

Typiskt, sista passet blev det inget utav igår, var på nåt konstigt humör, bpde Anna ochjag tror ja minsann. Men, men, nu e det en ny vecka, så det e bara o fortsätta kämpa, se om denna blir "vinst" :)

Sitter och väntar på att kl ska bli 18:40 pip, då börjar nämligen mitt pass, hmm, det e såå länge kvar tills dess.
Men kunde ju lika gärna börja me maten så e den klar till ja kommer hem igen, så e det bara till och äta sen, bra ideé Tina, haha. Måste ju beröma sig själv med någon gång.

Min dag har faktiskt annars varit super, var pigg när jag vaknade vilket inte inträffar allt för ofta. Men sen nu i em. på mötet på "jobbet", så kom jag ju genast på att, det e ju inte säkert att jag får sommarvik. där ja e nu...... fan, fan, fan me. Så nu e jag inte lika glad längre :(

Ljus!

//Tina 

Så var den helgen över!

Min blogglust har varit ganska död nu ett tag och inte har det varit så roliga dagar heller. Jag har haft sur-PMS och inte alls velat vara med i världen alls det. Nu är det ny vecka och nya tag och så ska jag vara glad för allt bra jag gjorde trots att jag inte ville det, för det finns grader i helvetet och jag har faktiskt ändå försökt vara en bra människa mot mig själv de här dagarna.

Igår var det trevligt att hänga lite i Ängelholm också fast det var segt att komma iväg, men det gäller att umgås med sina vänner om man vill ha dem kvar! Lite gosa bebis blev det också, fast egentligen är ju Ludde ingen regelrätt bebis längre... eller har varit på länge... men han är ju minst, så då blir man liksom det automatiskt. Som lillsyrran som fortfarande borde gå på mellanstadiet sådär fast hon fyller 22 i år... shit ja... tiden går fort.

Inte ofta jag och Tina är kinkiga och har slut på energi samtidigt, vi brukar kunna hjälpa varann upp, men nu sammanföll det tyvärr. Nå ja, året är långt ifrån förlorat - nu jävlar. Det du gör nu är alltid viktigare än det du gjorde igår.

Just precis nu ska jag dock försöka sova för att orka göra något i morgon:) Blir nog tio minuter skrivande först, tror jag.

Ljus!

Anna

lördag-ledig :)

Så igår blev det inget pass, men ev. i morgon funderar ja på, för idag kan ja knappt röra mig, sån träningsvärk i mage o rygg, härligt.
Frågan e vad en ska hitta på en sån här dag, hmm plocka lite här hemma, ge fåglarna mat, sen så e det tomt i skallen, vi får la se.....

ljuus!

//Tina

Lång dag

Idag stack jag hemifrån 7.00 och kom tillbaka 20.00. Pust! Men jag har i alla fall både ätit mellanmål och tränat MRL, MageRumpaLår, som var fruktansvärt jobbigt för mig som dels inte trivs med att verkligen kämpa och slita med samma rörelser hela tiden, upp ner upp ner upp ner, utan vill ha så mycket variation och musik som möjligt för att glömma bort att det är jobbigt, men så var jag också trött och gnällig. Den här halvtimmen borde jag faktiskt göra oftare för den tar på muskler som jag verkligen inte har, och det märks. Kunde inte stå upp efter benen var klara och kan faktiskt rent fysiskt inte klara alla magövningarna utan får släppa, köra igen, släppa, köra igen. Där vet jag att du är stark, Tina! Bara sitter där som om du inte tar i alls... :)

Så det var både bra och lite tråkigt. Får väl se om jag återkommer till passet, är väl sent för min smak (vill ogärna åka hem och sedan till pass för då tappar jag motivationen, vill åka direkt efter jobb, vilket jag gjorde idag då det var en så lång dag med möten) och om jag gnäller mindre då.

Nu är jag i alla fall tillbaka på en poäng igen, det är ju bra. Tråkigt att gå baklänges:)

Ta det lugnt Tina, du kan träna på söndag och ändå vinna över mig denna vecka! Jag lär inte träna före helgen eftersom jag lär ha sjukt mycket träningsvärk i morgon:)

//Anna

Ett kvar.........

Så var dagens pass klart, men fy fan va svag ja blitt, pust!
Så det e bra att vi har denna utmaning, du Anna. Eller hade jag bara fortsatt o gå nån gång ibland. Får la se om det blir ett till denna veckan, känner mig nämligen väldigt yr, höll inte på o kunna köra hem efter passet.

Ljuus!


En kort re-cap

Okej jag har inte riktigt varit på skrivarhumör men jag kan ju kort berätta att i förrgår var jag inte så pigg eller sugen men i begynnelsen av året varde Utmaningen och jag både åt och tränade som jag skulle ändå. Sedan hade jag en stressig förmiddag igår och glömde bort mellanmålet - minus. Blev sur men bara på mig själv för jag hade gott och väl hunnit äta en frukt om jag bara sett till att göra det. Idag ska jag iväg på konferens till annan ort men laddar med äpplen utifall bra mellanmål inte kommer av sig själv. Tar också med proteindryck som får frysa i bilen eftersom jag är bokad på MRL - MageRumpaLår ikväll. Tack Pia som ringde igår och undrade om jag inte också ville boka mig. Träningskompisar gör träningen så mycket enklare...

Nej, nu är det dags att sätta fart på dagen.

//Anna

Afrodans!

Yes, jag gjorde de, klarade av första passet nu har jag bara två kvar denna veckan :) (+ att ja ätit bra hela dagen me). Nu e jag verkligen stolt över mig själv.

Afrodans va jag på, superduper kul, satt o trumma, sjöng o dansade i bilen på väg hem.

Ljuus!

:) Inte bara jag!!!

Sicken tur jag har, du Anna, för jag har hitintills ett mål kvar för dagen, typ, och SÅÅ ska jag komma iväg på träningen, men vet i fan hur det ska gå. Sprängande huvudvärk, trött, o så trött nämnde ja de. Sitter just nu och försöker peppa mig till att komma iväg...........................fortsättning följer!!

Fanfanfan

Förutom att påminna om hur bra Thåström är vill jag med detta inlägg berätta att igår gick det jättebra (ska berätta mer ikväll när jag inte jobbar) men idag kom jag nyss på att jag GLÖMT mitt första mellanmål, GRRRRR! Man kan ju äta två mellanmål ändå, men det är liasom fusk, sådär försvann min fina poäng från gårdagens träning. Fy attan.

Goddamnit.

Fanfanfan.

//Anna

First day and screwed!

Typiskt måste jag säga, inte ett dugg inspirerad till och träna idag, mår inte bra, så därför så tyar ja inte, vill inte, jag har inte kommit igång än! Så det får bli i morgon. Min kropp e slut idag.
Det e ju fan med!

//Tina

Första dagen!

Egentligen borde jag ligga till sängs nu men jag har inte vänt tillbaka på dygnet ännu så... ja du Tina, någon träning blev det inte idag, men det hade jag inte räknat med heller enligt planeringen. Jag ska släpa mig iväg till gymmet för att köra minst 30 min konditionspass i morgon. Blir väl lite cross och löpband skulle jag tro. Klarade i alla fall mellanmålen idag! Så jättebra mat blev det inte eftersom jobbet bjöd men jag avstod alla kakor och hade smart nog snott knäckebröd från lunchen när vi kom fram till em-mellanmål (på fm fick man macka). Jag har också tackat nej till choklad idag. Tur det, för jag fick ändå lite ont i magen, haha. I morgon återgår vi till mat jag själv gör så då blir det nog bra igen...

Bara att köra på nu då. Hoppas jag somnar för det känns inte som det kommer gå riktigt än... därför jag sitter här och drar ut på det... medan min sovtid bara förkortas och förkortas, jag som tjatar om att jag behöver mina åtta timmar (which I'm screwed of as of an hour ago). Hur länge skulle du satsa på sa du Tina? Åtta minuter? Fy, jag har haft riktiga sömnproblem en kortare period, när det verkligen kändes som jag inte sov alls, och man blir fan inte människa när det är så. Tycker så synd om dig... hoppas du nannar nu!

Kram och ljus,

Anna


Vad innebär ordet sova?

Tja, när jag vet det, e du den förste att få reda på det. Efter ett par "saker"att försöka åtgärda problemet, sova, har jag/de inte lyckats så bra, än i alla fall.
Det borde ju liksom ta o försvinna nu, tycker jag. Men istället så fortsätter det bara. Sova ska man göra på natten, (oftast) men ack så fel en kan ha ibland. Kl går fortare och fortare ju senare det blir, hur nu det kan gå till. Så tänker jag för mig själv att det bara e inbillning, men hm, nä det e det inte. Snart kommer alarmet jag ställt gå igång o då e det bara till o ta sig upp, försöka allt jag kan för och väcka kroppen till liv. Ögonen måste öppnas, benen ta sig över sängkanten och nerför stegen. Händerna tvätta av sig, klä på sig, fixa frukosten och kaffet såklart, inte för det hjälper så mycket längre men jag inbillar mig att det gör det, :)

Nä nu kallar väl sängen, i morgon blir det första träningspasset för veckan. Hur går det för dig Anna, kommit igång med ditt första??

Nattinatt, o ljus!

Today it all begins!

Ja då e det dagen när allt ska komma igång, på allvar :) första veckan kommer gå lätt, men sen så....

Segt o komma upp för mig med, men det e det ju visserligen varje morgon. Men nu så ska jag försöka komma upp i tid varje morgon, även de dagar jag inte behöver. Så ska jag verkligen göra något, om bara för att gå ut på en promenad . Som idag hinner jag inte det, för jag kom upp så sent, e knappt vaken ännu, så ska en fixa i ordning en del innan jobb me, så då e de promenaden som får ryka.

Wake up, Tina!

Ljuus


Tillbaka på riktigt efter semestern!

... och det gick faktiskt ganska bra att komma upp i morse. Återstår att se om jag kommer upp i tid när det inte är första dagen längre:)

Kämpar redan med målet med mellanmål varje dag, och ska nog få ihop det idag... ska åka och handla och planera mer mat sen för denna veckan så jag slipper fixa i sista sekunden!

Nej, har ju arbetstid nu, haha. Åter till ekorrhjulet!

Kram!

Anna

Mål 2010

Okej, så var det dags igen... det eviga målsättandet! Men man måste ha något att kämpa mot, annars kommer man ingenvart. Det här inlägget får uppdateras under året, med tillägg och kommentarer. Jag utmanar dig till att börja med att lägga till dina mål, Tina my dear.

Annas mål 2010:

Att hitta en balans i alla delar av mitt liv och utvecklas som människa.

Delmål:

Att hitta en balans i mitt arbetsliv så att jag inte stressar men ändå utvecklas i min yrkesroll

Att hinna umgås med mina vänner - både nära och lite mer bekantiga

Att känna mig vältränad

Att äta mig glad

Att flytta till ett nytt hem och se till att göra det trivsamt - hela tiden, inte bara en dag i veckan när jag orkat städa

Att skriva något varje dag

Att läsa något varje dag

Att åka till Island

Att stänga ute negativ energi från andra människor

Att göra något som gör mig glad varje dag och fortsätta uppskatta småsakerna i mitt liv

Tinas mål 2010:

Att må så bra jag bara kan göra, inte låta massa onödiga hinder stoppa mig på vägen mot ett bättre liv, så sluta grunna på massa skit som hänt och börja leva.

Delmål:

Träna så min kropp mår bättre

Träffa mina vänner oftare

Resa till de ställen jag drömt om så länge nu - åtminstone ett av de

Kunna få mig själv att sluta ta in andra människors  energier/känslor (stänga mig själv då o då)

Få en balans i mig själv så att jag mår bättre - varje dag, inte bara ibland

Hjälpa mina vänner så de kan få må bättre

Försöka lära mig något nytt åtminstone varje vecka

Äta rätt mat varje dag

Samla kraft och mod i mig själv - bygga upp mitt självförtroende

Att jag ska vara jag - och ingen annan, alltid, leva mitt liv



Gemensamma mål 2010:

Träffas minst en gång i månaden trots avståndet

Hjälpas åt och peppa varandra så vi orkar förbättra vardagen

Nu så....

Yes, let´s go!

Nu jäklar e det vi som tar tag i oss själva :) Detta året ska bli annorlunda, vi ska hjälps åt till o må bättre, vi ska nå våra mål som vi tjatat om så länge att vi vill uppnå.

Ljuus!!

//Tina


Tävlingsregler för nystart

Okej, den här veckan har jag inte direkt varit på topp - trött och dan och vill helst bara spela Fallout 3 och sova. Men men, svackor har vi alla! Jag kom i alla fall iväg till gymmet, har ätit bra hela veckan och min hemliga satsning fungerar fantastiskt bra.

Trots det behövs lite utmaningar för att lyfta ordentligt det nya året, och nu ska vi köra igång med det, jag och Tina! Första utmaningen varar en månad och har följande regler:

1. Den som under fyra veckor från och med i morgon har tränat flest gånger vinner.

2. För att inte överträna så här i nystarten får vi inte träna fler än 3 ggr per vecka de första två veckorna, tredje veckan inte mer än 4 ggr och sista veckan inte fler än 5 ggr. Ändring: 3 ggr per vecka alla fyra veckorna för att kunna nå maxmålet.

3. Som träning räknas pass som är minst 30 minuter där man känner av den fysiska ansträngningen. Till exempel räknas alltså inte en skön promenad även om den är 45 minuter (det kan man alltså göra på sin vilodag).

4. Man får inte träna mer än en gång per dag. "Dubbelpass" (t.ex. core-spin) räknas alltså som en träning.

5. Vinnaren skall av förloraren erhålla ett ännu inte utarbetat pris, men det ska vara ett bra pris. Ändring: Vinnaren ska medbjudas på en rolig aktivitet (behöver inte kosta pengar) som förloraren arrangerat i hemlighet.

6. Ett träningspass ryker om a) Anna inte äter 2 Ändring: 1 mellanmål varje dag eller b) Tina inte äter bra mat minst 3 ggr/dag.

So... game on!

Återkommer kanske lite senare,

Ljus och kram!

Anna

Nu jävlar!

Såå länge sen nu, men nu e jag tebax, :)

Så seg o så trött hela tiden, men nu måste jag börja tänka lite på mig själv.

Mitt mål för dagen är, en sväng ut på isen till sommarstugan, sen hem o hämta kattis som varit på en väldigt lång semester nu. Så hon blir la tokig av o komma hem hit igen.
Sen på måndag e det dax o sätta fart på allvar, eller hur Anna!

Ljuus o kram!

//Tina

Seeeg början...

... jag har alltid svårt att komma igång första arbetsdagarna. Vill mest bara skolka. Men det går ju inte längre... får försöka komma ihåg att jag älskar mitt jobb, egentligen:) Ska "bara" komma in i det igen efter semestern.

Ingen jätteinspiration idag så det blir inget läsvärt. Nu ska jag värma rester. Yohoo.

Första filosofin - älska dig själv såsom du älskar din närmsta vän

Läste just en blogg där en fråga vi har pratat mycket om diskuterades: Varför har vi så mycket lättare att ta hand om andra än om oss själva?

Det är något vi kämpat med, att ta hand om oss för vår skull... det är så mycket lättare att förlåta andra, att vilja göra god mat till dem, att unna dem extrapresenter och vardagslyx och det är så mycket lättare att skapa trevnad när någon är där att dela den med en (och inte bara för sällskapet, utan för att man njuter mer eftersom det är till för den andra...). En del av problemet med att inte trivas i vardagen tror jag är att vi inte tar hand om oss själva tillräckligt. Vi satsar inte på oss själva tillräckligt. Vi älskar inte oss själva tillräckligt.

Nu kanske det låter flummigt men jag tror att en del av anledningen till att folk ryggar tillbaka från tal som detta är just för att det är SVÅRT att satsa på sig själv och älska sig själv. Man läser ibland upproriska tal om hur mycket någon tycker om sig själv och läser in i texten inte bara hur den slåss om omvärlden (för visst är det lite ofint att tycka att man är bra, snygg, sexig och värd allt möjligt? Det är mycket finare att säga det om andra... även om det långtifrån utesluter vartannat!) utan också i viss mån mot sig själv. Det är inte lätt att övertyga sig själv om att det är OK att skita i Jantelagen och att man faktiskt orkar hjälpa andra mera om man tar hand om och tycker om sig själv. Det går lättare att tycka att andra är duktiga och glädjas i deras framgångar om man lyckas glädjas åt sina egna och se sina egna starka sidor!

De människor som pratar illa, skvallrar och rackar ner på andra är ofta de som är missnöjda med sina egna liv, är osäkra på sig själva och tycker att de själva inte är tillräckligt bra. Det är en enkel sanning som vi hört många gånger men ändå har svårt att komma ihåg och ta till oss. Sedan vill man i sin avundsjuka sällan erkänna eller se att det är hos mig själv problemet ligger. Genom att vara avundsjuk på någon annan säger jag att mitt liv inte är tillräckligt, att jag har misslyckats med att skapa det jag vill ha.

Samtidigt måste vi som i allt annat hitta balans i detta. Ibland måste vi få vara lite avundsjuka på hon som vann på Lotto och kan göra alla resor vi velat göra eller på honom som tycks få behålla sin kondition trots att han aldrig rör på sig mer än från soffan till sängen. Bara vi inte glömmer att genom att säga att vi också vill ha det så betyder det inte att vi måste säga att den andra människan inte förtjänar det - det går att vara avundsjuk utan att tycka illa om personen!

Hm det var dagens funderare. Slutsatsen är som följer: Vi måste fortsätta kämpa på med att se oss själva som värda ett bra liv, satsa på oss själva, se våra goda sidor och unna oss lyx och orka med detta även om det bara är vi där - så kan vi göra ännu mera för de andra som är så mycket enklare att älska och unna saker, nämligen våra vänner och vår familj.

Kram och ljus!

//Anna


Sommardrömmar


Det här ska jag ha på mig i sommar när jag anländer till Hurricane i solskenet:

Den här dagen går väl sisådär. Det hinner bli mörkt innan jag blir klar att ge mig ut och gå... därför längtar jag till sommaren istället. Buuuuh för mörker, säger jag.

//Anna


God morgon... eller?

Jag är inte på topp denna veckan. Är uppe och vaken men mår illa idag igen. Tröttsamt! Sov i alla fall bättre i natt så jag får försöka göra det bästa av denna dagen.  Ut i det vackra snölandskapet, här är verkligen MASSOR med snö. Jättehärligt tycker jag, så länge man inte ska bege sig någonstans längre än en promenad. Ska försöka gå till affären idag tror jag och handla. Får se om man skulle försöka träffa någon kompis idag med när jag vaknat till lite, men är inte sugen på att ut och köra flera mil... hmmm... kanske skulle försöka få med mig Pia på lite promenad? Hon bor ju nära... Det hade inte varit så dumt när jag tänker på det. Men först frustück (är inte så säker på stavningen där...).

Hörs, kramar!

//Anna

...och så en ineffektiv en...

... för idag har jag inte gjort många knop. Orkade tack vare lite peptalk med Tina ut och gå en sväng men det är väl ungefär det. Sov jättedåligt i natt och har varit helt slut, så jag återkommer i morgon... då ska jag sluta gömma mig för världen, är tanken.

Ljus!

//Anna

Effektiv dag!

Massor av ärenden samt låång fika har jag hunnit med. Jag har skickat två paket, hämtat två paket, köpt två viktiga grejor till en av mina hemligheter, handlat mat, lagat mat, varit på Apoteket... så nu förtjänar jag lite lugn och ro. Kanske blir gymmet i morgon? Dags att komma igång med träningen på allvar nu!

Ikväll blir det nog lite mys med tända ljus och någon DVD innan det är dags att krypa i säng. Jag lämnar den lilla disk och undanplockning som är till i morgon på morgonen när jag är pigg. Så kan jag inte göra nästa vecka när jag jobbar igen... så det gäller att passa på!

Kram!

Anna

God morgon!

Hmmm vet inte vad det är med mig, jag har väldigt lätt att må illa och gjorde det större delen av dagen igår - och idag på morgonen (nej, jag är inte med barn, jag har varit sån här då och då i många år). Ibland känns det som jag hittar på det själv men det är väl så att jag väldigt lätt mår illa om jag inte sover/äter tillräckligt som det blev nu på nyår och sedan hänger det sig fast lätt. Det kan ha något med Gilberts syndrom att göra kanske även om man numera inte pratar om illamående som symptom verkar det som. Eller trötthet. Fast läkarna vet ju inte allt om mig och mina reaktioner...tihi, hypokondriker much? Nej, men detta går ju över om jag bara tar hand om mig som vi lovat att vi ska bli allt bättre på, eller hur Tina? Sov du gott i huset i natt?

Idag ska jag förutom att agera dörrvakt åt Chichi var femte minut (snö är jättekul men kallt... oh så kallt... men så är det ju så kul... fast kallt... men kul...) ge mig ut på stan och göra ärenden, både hemliga, småhemliga och ohemliga. Kanske också försöka hinna med kaffet&kompisen jag inte orkade igår eftersom jag mådde illa.

Hade också tänkt träna idag men det kanske "bara" blir en promenad eller att hoppa runt lite härhemma, känner mig inte alls motiverad nu när jag sitter här och småfryser och mår lite smådåligt. Det kanske snart blir bättre dock! Listor ska skrivas och stan ska avhandlas.

Hörs senare, ljus!

Anna

Slut på denna dag...

... hann inte riktigt det jag hade tänkt, har inte mått riktigt bra idag.

Men jag har städat i alla fall, det är så underbart att ha det fint hemma igen! Yay! Mår SÅ mycket bättre.

Jag har också gjort en annan sak idag, som ska göra mitt nya liv lite enklare och lite tuffare samtidigt. Hm, tror det får vara en hemlighet ett tag;)

I morgon ska jag ut på stan och fixa med lite fler hemligheter. Vem sa att det roliga är slut bara för julen är det, hihi?

Nu ska jag sova så jag orkar med att göra massa roligt och behövligt i morgon.

God natt!

//Anna

Villaboende för ett par dar!

Yeah, säger jag!
Jag kommer för ett par dar framåt bo i ett stort hus, med hund o allt..... :) En sån sak får mig genast o må lite bättre faktiskt, jag uppskattar verkligen de små sakerna i livet. Och det gör mig inget att jag måste gå upp en halvtimme tidigare, alltså kl 4:30 för o gå ut me cossie, (om han nu stavar sitt namn så) innan jobbet. Det e verkligen mysigt, inte för att jag tycker bättre om hunden här nu än min lilla Kattis, men hon e just nu på semester :) (hos mor o far). Omväxling behöver alla, anser jag.

Idag har solen lyst här på himlen, så underbart ljuvligt. Det e så som jag får massor med energi, av solen. Ibland undrar jag om jag inte blir lite manisk av den, men vad gör väl det. :)
Har varit ute nästan en timme (40 min) det var tolv minusgrader här, så stackars cossie, frös så om tassarna.
Så nu kommer jag o må prima dessa dar som jag bor här, jag kommer ut i friska luften minst fyra ggr om dagen, jag har sällskap, ett stort hus, jag har musik som jag tycker om och kan slappna av till, det e ju miljöombyte, jag har en tv o se på :) (jag har ju ingen i mitt hus då va, så då uppskattar man den när den finns).

Nä nu får det va så så länge, kanske tittar in igen senare ikväll.

Ljuus!

//Tina

Trevlig kväll igår

Igår utövade jag en av mina favvoaktiviteter mörka vinterkvällar, nämligen att kolla på skräckfilm ihop med en trevlig kompis som faktiskt inte var Tina:) Därmed har jag påbörjat ett av mina dellöften, att umgås mer med fler människor. Jag mår bra av att vara social men har lite svårt att ta mig tiden ibland, har lätt för att bli lite "eremitisk". Det ska dock ändras på! Ska strax messa och höra om en annan kompis vill bjuda mig på lite kaffe i eftermiddag. Då har jag förhoppningsvis också städat klart, något jag har varit på väg mot i många dagar nu. Jag som hade så fint hela tiden, nu har det varit halvdant länge. Men lägger jag en timme idag är jag back on track! Det ska det bli! Och så matschemat förstås. Hmmm. Får återkomma med resultat senare:)

Skräckfilmerna var förresten bra, men inte så skrämmande faktiskt. Jag är sjukt lättskrämd men verkar ha blivit lite vuxnare, för jag blev inte så rädd... dock drömde jag massa historier sedan (obs ej mardrömmar, tihi) som jag brukar göra när jag ser på filmer. Min hjärna liksom hittar på massa egna sidohistorier... jag har alltid haft väldigt bra fantasi, enda gången den försvinner är när jag är riktigt uttröttad. För övrigt tycker jag att bästa sättet att bli av med mardrömmar är att försöka drömma/tänka vidare så man kommer till ett (bra) slut. Oftast är det ju mest skrämmande innan man sett monstret, eller hur? Tänk dig att du slår tillbaka eller att något fånigt händer, det får mardrömmens kraft att släppa ganska ofta. Fast inte alltid. Jag kommer väldigt ofta ihåg mina drömmar men inte så ofta mina mardrömmar (fast man enligt ett program, Vetenskapens Värld tror jag det var, jätteintressant, drömmer fler mardrömmar än vanliga för att lära sig undvika faror i det vakna livet), men har drömt ett par stycken riktigt hemska. Såna där när man vaknar och fortfarande är livrädd. Det har inte hänt nu när jag oftast sover ensam, vilket är tur, för det är skönt att veta att man kan väcka den som sover bredvid (vilket jag har gjort åtminstone en gång, och då släppte mardrömmen sitt grepp). De mardrömmarna får vänta till min kära särbo blir sambo igen!

Nej, nu blir det lunch och lite vila, sedan på med nån bra musik och stäääädning!!!

Ljus!

Anna

Nya året!

Igår var jag en groda, men nu har jag sovit mina 14 timmar och är en prinsessa igen! Nyårsafton var rolig, nyårsdagen mindre så men ändå ganska mysig, men nu är det dags att ge sig ut i nya året med buller och bång. Jag börjar idag med ett av mina delmål - att hinna med att umgås med vänner. Idag ska jag troligen åka till en ny vän och se på uppträdande samt äta middag. Innan dess hoppas jag hinna städa upp lägenheten efter besök och övernattningar på olika ställen (oooh jag äääälskar fortfarande faktumet att jag har ny dammsugare) och sen kan jag ju få göra mig själv fin också... samt äta något. Egentligen borde jag handla... får väl se om det orkas med. Jag tror det blir i morgon istället. I morgon. Då kan jag skriva matlistan för hela veckan och storhandla så jag äter fem nyttiga gånger om dagen. Nu jäklar! Ska du med Tina? Vi kan hjälpas åt med matlistorna i morgon om du har tid! Jag har redan börjat skriva ner recept från några av mina kokböcker för att förbättra mitt största fel när det gäller matlagning - ensidighet. Jag kommer på en rätt jag gillar, och sedan äter jag den - varje måltid. Tills jag tröttnar. Då kommer jag på en ny... det är inte så bra.

Man skulle ju kunna försöka skriva första mat-tips-inlägget här då med när man ändå tänker på mat:)

Nähe, lite kaffe tror jag skulle sitta finfint nu. Sedan när jag vaknat till ordentligt (jag har gått upp ungefär åtta nu när jag varit ledig, går aldrig upp efter tio - utom idag - men jag behövde min skönhetssömn:) så jag sov till ja... elva...) ska jag börja på denna dagen.

Ta hand om er, 

Kram och ljus! 

Nystart!

Jaha, då var den nyårsafton förbi!

Pimplade i mig en flaska champagne, mums, o mår hur bra som helst idag, :) men jag undrar hur du mår idag Anna? (hihi) Det var la både det ena o det andra som slank ner.

Idag ska jag minsann till syrran min och åka skrillor, det e is över alla åkrarna så det e massa yta o åka på, härligt ska det bli med korvgrillning o varm choklad. Det tycker jag e ett perfekt sätt o börja det nya året på.

Nu du Anna e det vårat år som börjar, nu e det dax för oss o börja njuta och verkligen ta hand om oss. Tänka på oss i första hand, för det e länge sen både du och jag gjorde. Vi har väl småstartat lite i slutet på året som gick, men vi ska bli ännu bättre. Inte ge bort all vår energi, utan försöka behålla lite själva.

Ljuus på er alla

//Tina


RSS 2.0